1. Dicle İlçesi Kralkızı Doğa Sporları Festivali Başladı

1. Dicle İlçesi Kralkızı Doğa Sporları Festivali Başladı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 1. Dicle Kralkızı Doğa Sporları Festivali çeşitli kulüpler ve derneklerin katılımıyla başladı.Diyarbakır’in Dicle ilçeşinde Dicle Kaymakamlığı önderliğinde ilk kez gerçek...

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 1. Dicle Kralkızı Doğa Sporları Festivali çeşitli kulüpler ve derneklerin katılımıyla başladı.

Diyarbakır’in Dicle ilçeşinde Dicle Kaymakamlığı önderliğinde ilk kez gerçekleştirilen festivale, Dicle Üniversitesi (DÜ) havacılık kulübü, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK), Diyarbakır Fotoğraf Amatörleri Derneği (DİFAK), Dicle Su Sporları Kulübü (DİSUSK) ile Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) üyeleri katıldı.

Kısa bir yürüyüşün ardından festival alanına geçen katılımcıları jandarma ekipleri kamuflaj kıyafetleri ile karşıladı. Jandarma ekipleri kurdukları stantta olay yeri inceleme ile ilgili bilgiler verdi. Bu ilk festivaldeki acemiliklerin hoş görülmesi gerektiğini kaydeden Dicle İlçe Kaymakamı Remzi Kattaş, “İkinci adım, üçüncü adımdan sonra, artık koşarak mesafe almaya gidişlerde daha mükemmele doğru, el birliği ile ilerleyeceğiz. Dicle ilçemiz, çevre ilçelerimiz ve Diyarbakır’da yaşayan elini taşın altına koyan, kardeşlik, barış, huzur, insanların mutluluğu, yavrularımız ve geleceğimiz için, bu mükemmel doğa atmosferinde tarihi Kıralkızı atmosferinde kardeşçe barış içerisinde yaşamaya katkı sağlayan, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bütün çalışmalarının birbirini destekleyici nitelikte olduğunu belirten Kattaş, “Eğitim ile ilgili çalışmalarımız da var. ‘İçten bir adım’ projemiz ile öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, vakıf heyetimiz ve muhtarlarımızla; bin aileyi ziyaret ederek, okula devam etmeyen yavrularımızın devamını sağlamaya yönelik gayrette bulunduk. Köye dönüş rehabilitasyon projesi kapsamında kadınlarımızın istihdamlarına yönelik bir çalışmamız vardı. O da aktif hale dönüşmek üzere. Bunlar her biri diğerini destekleyen çalışmalar. Bu açıdan bu festivalde o güzelliklerin en son atılan adımın bir mührü olmuş oldu. O mühür inşallah hiç kalkmaz. Bu çalışmalara, el birliği ile sahip çıkarak yavrularımıza güzel bir hayat bırakacağımıza inanıyorum. Bu güzel düşüncelerle 1. Dicle İlçesi Kıralkızı Doğa Sporları Festivali’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Festival kapmasında sporcular, yamaç paraşütü, dalış ve doğa yürüyüşünün yanı sıra, oluşturulan parkurda bisiklet sürecekler. Geceyi kamp alanında, ateşin başında geçirecek olan katılımcılar, sabah 11.00 itibari ile alandan ayrılacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.