1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda Anneler Günü Kutlaması

1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda Anneler Günü Kutlaması

1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında düzenlenen Anneler Günü kutlaması, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.Sınıf öğretmenlerinden Reyhan Tuna’nın rehberliğ...

1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu’nda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında düzenlenen Anneler Günü kutlaması, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Sınıf öğretmenlerinden Reyhan Tuna’nın rehberliğinde okul velileri, öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Melik Gül, Okul Müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın telgrafının okunmasının ardından, Okul Müdürü Nurettin Ateş’in konuşmasıyla program başladı. Müdür Ateş, konuşmasında, yapmış oldukları etkinlikte amaçlarının, Anneler Gününü, Okullar Hayat Olsun Projesiyle ilişkilendirerek kutlamak olduğunun söyledi. Ateş, “İstedik ki annelerimizin gönlünü hoş tutalım, onları mutlu edelim. İstedik ki insanın ilk öğretmeni annesidir anlayışıyla, annelerimiz okulda kendilerini bulsunlar, okulda mutlu olsunlar. İstedik ki okullar herkes için hayat kaynağı olsun” dedi.

Program, Türkiye’nin yedi bölgesinden, anneyi anlatan şiveli şiirler eşliğinde, minik öğrencilerin halk oyunu gösterisi ile devam etti. Sınıf öğretmenlerinden Gülay Kutlu’nun kendi eseri olan “Annem” adlı şiirinin okunması dinleyicileri duygulandırdı. Sınıf öğretmenlerinden Fadime Altın ve velilerin oynadığı “Gelin-Kaynana” ve “Pazarlamacı” adlı tiyatro gösterileri ise büyük alkış aldı. Sınıf öğretmenlerinden Ertuğrul Gültekin’in bağlaması eşliğinde, Tuğba Kartal öğretmenin “Ağlama Yar” türküsünü seslendirmesi dinleyenlerin gözlerini yaşarttı. Bağlama eşliğinde, öğretmenlerin ve velilerin birlikte seslendirdiği “Zeytinyağlı Yiyemem” ve “Çemberimde Gül Oya” türküleri izleyenlerden tam not aldı. Günün en anlamlı sürprizi; hayatın anlamı olan yavrusunun rahatsızlığı sebebiyle, bir yıl boyunca bazen endişe, bazen sevinç ile sınıf kapısında bekleyen veli Fevziye Yıldıran’ın, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu ailesinin ortak kararıyla yılın annesi olarak alkışlarla sahneye davet edilmesi oldu. Yılın annesine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Özden Akaya tarafından ödülünün verilmesi sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya’nın, program ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiği konuşmalarını müteakip, minik öğrenciler Anneler Günü hediyelerini izleyenlere takdim ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.