1 MİLYON 100 BİN TL FAİZ ÖDEDİK

1 MİLYON 100 BİN TL FAİZ ÖDEDİK

CHP’li Nazilli Belediye Meclis Üyesi Atila Talay, Nazilli Belediyesi’nin 2014 yılında 1 milyon 100 bin TL faiz ödemesi yaptığını söyleyerek, “Bu Nazilli Belediyesi’nin mali yönden büyük sıkıntı yaşadığını gösterir” dedi.

NAZİLLİ Belediye Meclisi’nin Nisan 2015 dönemi olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu oylandı. Rapor, CHP’li üyelerin ‘hayır’, AK Parti’li üyelerin ‘çekimser’ ve MHP’li üyelerin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi.

• ‘FAALİYET RAPORU 2 GÜN ÖNCE ELİMİZE ULAŞTIRILDI’

Toplantıda CHP Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Atila Talay, Nazilli Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporunu eleştirdi. Faaliyet raporlarının belediyelerin bir yıllık çalışmasının değerlendirildiği bir çalışma olduğuna dikkat çeken Atila Talay, “Dolayısı ile bu raporun görüşülmesi daha bir serbest zaman aralığında, daha geniş bir zaman diliminde olması gerekir. Faaliyet raporunun 2 gün önce elimize ulaştırılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

• '2013 İLE 2014 RAPORLARI NOKTASI, VİRGÜLÜNE KADAR AYNI!'

Nazilli Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyetlerini içeren 100 sayfadan oluşan, kuşe kağıda basılı faaliyet raporunu incelediklerini ifade eden Talay, “Ancak daha ilk sayfasında büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldık. Faaliyet raporuna başlarken doğal olarak sayın belediye başkanımızın meclis üyelerine bir seslenişi olacaktır. Baktık ki bu sesleniş 2013 yılı faaliyet raporunda yer alan seslenişin kopyalanmış, yapıştırılmış hali! Noktası, virgülüne kadar aynı! Daha ilk sayfadan faaliyet raporunun ne kadar özensiz hazırlandığını gördük ve üzüldük. Sonraki sayfaları da inceledik. Her şey aynı, tam bir kopyala yapıştır anlayışı var. Belediyemizin misyonu, vizyonu 2013’te neyse 2014’te de aynı! Her saniyesi gelişme ve değişme ile dolu çağdaş dünyada belediyemizin misyonunda ve vizyonunda hiçbir gelişme olmamış. Meclis üyelerimizin yer aldığı sayfada ise iki meclis üyesi arkadaşımızın adına yer verilmemesi baskı hatası diye geçiştirilemez. Bundan da şunu anladık ki bu faaliyet raporu kitapçığı özensiz ve düzensiz olarak bir oldu-bittiye getirilip hazırlanmış” şeklinde konuştu.

• ‘GELİRLER AZALMIŞ, GİDERLER ÇOĞALMIŞ’

CHP’li Meclis Üyesi Atila Talay konuşmasında 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte yerel yönetimlerde yeni bir dönem başladığını, Aydın ilinin de ‘bütün şehir’ kapsamına alındığını, ‘bütün şehir’ yasası çerçevesinde yeni bir yönetim sisteminin oluştuğunu hatırlattı. Talay, yeni yasanın ilk uygulamaya başlaması ve ‘bütün şehire’ hazırlıklı olunamamasının bir takım sıkıntılar yarattığını söyledi. ‘Bütün şehir’ yasası ile Nazilli Belediyesi’nin bir takım hizmet ve sorumluluklarını Aydın’a aktardığını anlatan Atila Talay, “Doğal olarak belediyemizin gelirleri de bu durumdan etkilendi. Gelirlerimizin azalmasının bütçemize de yansıması, giderlerimizde de o oranda olmasa bile bir takım azalmalara neden olacağı beklenirken faaliyet raporunda görüyoruz ki, birçok müdürlüğümüzün harcamalarında 2013’e nazaran yüzde yüze yakın artışlar olmuş. Örneğin Özel Kalem Müdürlüğü 2013 malzeme hizmet alımı 408 bin TL’den, 2014’te 970 bin TL’ye çıkmış. İnsan Kaynakları 185 bin TL’den 287 bin TL’ye, Yazı İşleri 392 bin TL’den 538 bin TL’ye, Basın Yayın 1 milyon 516 bin TL’den 1 milyon 679 bin TL’ye çıkmış” ifadelerini kullandı.

• NAZİLLİ BELEDİYESİ 1 MİLYON 100 BİN TL FAİZ ÖDEMESİ YAPMIŞ

Nazilli Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporunu incelediklerinde mali tabloda acı bir gerçekle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen CHP’li Talay, Nazilli Belediyesi’nin 2014 yılında kurumsal bazda 1 milyon 100 bin TL faiz ödemesi yaptığını açıkladı. Talay, 2013 yılında faiz ödemesinin 500 bin TL olduğunu hatırlatarak, “Siz orta ölçekli bir belediye olarak yılda 1 milyar TL’den fazla faiz ödemesi yaparsanız bu belediyemizin mali yönden ne büyük sıkıntı yaşadığını gösterir. Faaliyet raporunda en önemli ayrıntılardan birisi de tahakkuk ve tahsilat oranıdır. Ne yazık ki bu konuda da bir ilerleme kaydedilmemiş, en önemli kalemlerde tahakkuk ve tahsilat oranı geçen yılki seviyelerde yani %60’lar civarında kalmıştır. Doğal olarak tahsilatta sıkıntı yaşarsanız, bu bütçeye yansıyacak ödemeler dengesini olumsuz etkileyecektir” şeklinde konuştu.

• ‘NAZİLLİ BELEDİYESİ GÜNÜ KURTARMA HAMLELERİ YAPIYOR’

Konuşmasında Nazilli Belediyesi’nin mali sıkıntı yaşadığını iddia eden Atila Talay, bu sıkıntıyı Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın her platformda dile getirdiğini söyledi. Talay, “Kaynak yaratmak için çareler aranmaktadır. Bu nedenledir ki, onlarca belediye taşınmazı satışa çıkarılmıştır. Bunlar günü kurtarma hamleleridir. Çözüm değildir. Buna rağmen 2014 yılında 1 milyon TL’den fazla faiz ödemesi yapılmıştır” dedi.

• ‘NAZİLLİ HALKININ ÜZÜM YEMESİNİ İSTİYORUZ’

Nazilli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Atila Talay, 2014 faaliyet raporunu şu sözlerle eleştirmeye devam etti: “Faaliyet raporundan anlıyoruz ki, 2013 yılında Park Bahçe Müdürlüğü’nün 2 milyon 300 bin TL olan mal ve hizmet alımı, 2014 yılında 4 milyon 800 bin TL’ye yükselmiştir. 2013 yılına göre iki misliden fazla mal ve hizmet alımı gerçekleştiğine göre park ve bahçede, doğal olarak yeşil alanlarımızda o oranda olmasa da bir artış olması gerekirdi. Ancak görüyoruz ki, 2013’te mevcut olan yeşil alan miktarımız 167 bin metre kareden 171 bin metre kareye ulaşmış. Yani %2,5 artmıştır. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2013’te 5,21 metre kare iken, 2014 yılında 5, 23 metre kareye yükselmiş, 0,02 metre kare artmıştır. Bu da övünülecek bir durum değildir. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, Nazilli halkına üzüm yedirmektir. Nazilli halkı bizleri belediye meclis üyesi seçerken, kentimizi daha yaşanılır hale getirin, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayın, ortak akılla emaneti koruyun diye seçti. Dolayısı ile kenti yöneten saygıdeğer arkadaşlarım, sayın belediye başkanımız bizlerin eleştirilerine kızmayınız. Bizler eleştirilerimizi yaparken sizlerin daha iyiye, daha güzele ulaşma şevkinizi kamçılamaya çalışıyoruz. Bu kentin yediemini sizsiniz, sizin başarınız meclisin başarısı olacaktır. Üzülerek şunu belirtmek istiyoruz ki; 2014 yılı Nazillimiz için bir kayıp yıl olmuştur. Belki bun da ‘bütün şehir’ yasasının ilk uygulamaya konulmuş olması, yeterince buna hazırlıklı olunamaması gerekçe olabilir. Ama Nazillimizin 2014 yılı kaybını daha fazla çalışarak 2015 yılında telafi etmeye çalışmalıyız”

• AK PARTİ GURUBU SÖZ ALMADI

Nazilli Belediye Meclisi’nin Nisan 2015 Dönemi Olağan Toplantısı’nda AK Parti Gurubu 2014 yılı faaliyet raporu ile ilgili söz almadı. Rapor, CHP’li üyelerin ‘hayır’, AK Parti’li üyelerin ‘çekimser’ ve MHP’li üyelerin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.