1. Uluslararası Müzik Ve Dans Kongresi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

1. Uluslararası Müzik Ve Dans Kongresi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenecek olan 1. Uluslararası Dans ve Müzik Kongresi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.Dicle Üniversitesi konukevinde düzenlenen toplantıya Rektör...

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenecek olan 1. Uluslararası Dans ve Müzik Kongresi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Dicle Üniversitesi konukevinde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz ve akademisyenler katıldı. Kongrenin tanıtım toplantısında konuşan Prof. Dr. Sabri Eyigün, yaptıkları çalışmalarla Diyarbakır’a güzellik katmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Eyigün, aynı zamanda Diyarbakır’ın gerçek kimliğini tanıtarak kente daha çok turist çekmeyi hedeflediklerini kaydetti. Prof. Dr. Eyigün, "Tüm bu çalışmalarımızın amacı, öncelikle Diyarbakır’a güzellikler katmaktır. Ardından Diyarbakır’ı dünyaya açmak, çeşitli vesilelerle Diyarbakır’ın gerçek kimliğini tanıtmak. Bir diğer amacımız daha çok yerli ve yabancı turistin Diyarbakır’a gelmesini sağlamak. Ve daha önemlisi her alanda bilime, sanata ve spora katkı sunmak" dedi.

Daha sonra konuşan Devlet Konservatuvarı Müdürü Kürşat Gülbeyaz, düzenleyecekleri kongre ile, yurtiçi ve yurtdışında bu alanlara ilgi duyanları kentte bir araya getirerek, sanat alışverişinde bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Gülbeyaz, ülke gündemindeki yoğunluğun kendileri için dezavantaj olduğunu fakat buna rağmen çok sayıda akademisyeni bir araya getirerek iyi bir iş yapacaklarını kaydederek, "Kongremizin amacı yapmayı düşündüğümüz şey yurtiçi ve yurtdışında müzik ve dansla ilgilenen akademisyenleri, sanatçıları, öğrencileri bölgemizin lokomotif konumunda bulunan üniversitemizde ve şehrimizde bir araya getirerek alanları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamaktı. İlk defa yapılması seçimlere 1 ay gibi bir süre öncesinde yapılması tabi bunlar bizim dezavantajımız ama buna rağmen 150’nin üzerinde hocamızı buraya getiriyor olmamız iyi çalıştığımızın göstergesidir" diye konuştu.

Yarın başlayacak olan kongre Diyarbakır’da ilk olma özelliği taşıyor. Yunanistan ve Azerbaycan’la işbirliği ile yapılacak olan kongreye 150’nin üzerinde öğretim görevlisinin katılması beklenirken, 2 gün ve 5 oturum olarak yapılacak kongre 5 salonda eş zamanlı olarak başlayacak. Konuların dans ve müzik olarak iki ayrı başlıkta ele alınacağı kongrenin açılışında, Mayıs ayının sonunda Yunanistan’da yapılacak koro yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan çok sesli koro sahne alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.