10 bin TL borcu birikti; Veresiyeye savaş açtı!

Aydın'ın Umurlu Mahallesi'ndeki kahvehane işletmecilerinden Mehmet Çalışkan, 75 kuruşa sattıkları çaya 10 bin TL veresiye borcu birikince, veresiyeye savaş açtı.

Aydın'ın Umurlu Mahallesi'ndeki Aşevi Kıraathanesi işletmecilerinden 37 yaşındaki Mehmet Çalışkan, kahvehanelerindeki ocağın üzerine astığı yazı ile veresiyeye adeta savaş açtı. Kahvehane müşterisinin veresiye isteğini geri çeviremeyen Çalışkan, müşteriler 10 bin TL veresiye borcu yapınca, çay ocağının üzerine 'Lütfen veresiye teklif etmeyiniz. Bana da mı? He sana da' yazılı kağıdı asarak müşterilerine verdiği ince mesajla veresiye satışlarını durdurdu.

10 BİN TL'NİN ÜZERİNDE VERESİYE BORCU VAR

Ağabeyi Ali İhsan Çalışkan ile birlikte işlettikleri kahvehanelerine 100 müşterisinin 10 bin TL'nin üzerinde veresiye borcu olduğunu ifade eden Çalışkan, "Mahallemizde hemen hemen herkesi tanıdığımız için önceleri veresiye veriyorduk. Bir süre sonra borçlar artmaya başlayınca, veresiye verdiğimiz müşterilerimiz borçlarına sadık kalamadılar. Şu anda 100 kişiden 10 bin TL'nin üzerinde alacağımız var ama hiçbirini alamıyoruz. Biz de çareyi bu yazıyı asmakta bulduk. Artık kim gelirse gelsin veresiye vermiyoruz. Çay 75 kuruş, veresiye borcu 10 bin TL. Varın gerisini siz düşünün" dedi.

"ZEVKİN VERESİYESİ OLMAZ"

Kahvehane kirasını dahi ödemekte zorlandıklarını kaydeden Çalışkan, "Mahalle halkımızın büyük bir çoğunluğu çiftçilikle geçimlerini sağlıyor. Ancak hasat zamanında ceplerinin para gördüğünü bildiğimi için çay ve kahve satışlarımızı veresiye yapıyorduk. Ancak ülkemizin geldiği son durumda mahsüller para etmeyince, çiftçilerimiz banka kredisi olmadan yaşayamaz hale geldi. Hasat zamanında tüm kazandıklarını banka kredisi öder hale geldiler. Bizlerde bu durumdan ister istemez etkilendik. Kahvehanemizin kirasını ödemekte zorlanır hale gelince, 'zevkin veresiyesi olmaz' diyerek veresiye vermeyi kestik. Bazı müşterilerimiz bize bu durumdan dolayı sitem etse de sonradan bize hak verdiler" diye konuştu.

10 bin TL borcu birikince, <span style=

10 bin TL borcu birikince, <span style=

10 bin TL borcu birikince, <span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.