11. Altın Elma Beste Yarışmasının Finali Yapıldı

11. Altın Elma Beste Yarışmasının Finali Yapıldı

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın finali yapıldı.Çelebi Mehmet Kent Meydanı’ndaki finalde başvuran 542...

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın finali yapıldı.

Çelebi Mehmet Kent Meydanı’ndaki finalde başvuran 542 eser arasından ilk 10’a kalanları arasında yapılan değerlendirmede güftesi N. Alper Tanrıverdi’ye, bestesi Yılmaz Yüksel’e ait ‘Ben Anadoluyum’ adlı eser birinci seçildi.

TRT’nin canlı yayınladığı programı Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay,diğer yetkililer ve müzikseverler katıldı.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Belediyesi olarak böyle güzel bir programı organize etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek yarışmaya eserleriyle katılan tüm bestekarlara teşekkür etti.

Amasya’nın geçmişinde, sanatın, musikinin, kültürün eksik olmadığı bir şehir olduğunu ve tarihinde bir çok önemli müzisyeni yetiştiğine değinen Vali Çomaktekin de, “Bunun yansımalarını bugün de görmekteyiz. Bu programa katkılarından dolayı başta TRT yönetimi olmak üzere tüm emeği geçenlere ve Amasya Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

TRT sanatçıları Tuğçe Pala, Alp Arslan, Nusret Yılmaz ve Seda Gökkadar Kolay ile Belgin Gök’ün finalistleri seslendirdikleri programda Türk sanat müziğinin güçlü sesi Ahmet Özhan da konser verdi. Ödül töreninden birinci olan eserin tekrar seslendirilirken havai fişek gösterisi de geceyi aydınlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.