13. Uluslararası İncir Festivali

13. Uluslararası İncir Festivali

Buharkent'te 13.'sü düzenlenen Uluslararası Taze İncir Festivali'ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı.

Buharkent Belediyesi'nin düzenlediği 13. Taze İncir Festivali, bugün saat 17.30'da mehter gösterisi ve kortej yürüyüşü ile start aldı. Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festivalde, futbol ve bilardo turnuvaları, bisiklet sürat ve denge yarışı, fotoğraf, taze incir, incir tatlısı, yüzme ve atıcılık yarışmalarında derece kazananlara ödülleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından verildi. Festivale; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Buharkent Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.34-(1).jpeg

27 BİN TON YAŞ İNCİR ÜRETİLİYOR
 

Festivalin açılış konuşmasını yapan AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye verdiği desteklerden ötürü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye teşekkür etti. İlçede üretilen yaş incirin kalite bakımından Türkiye birincisi olduğunu belirten Başkan Erol, Bakan Zeybekçi'yi Buharkent’in abisi olarak gördüklerini söyledi. İlçenin taze incir açısından incirin başkenti olduğunu ifade eden Başkan Erol, "Sayın bakanım bize verdiğiniz önem ve destek geliş sayınızdan belli oluyor. Bakanımızın Buharkent’e 7. Kez gelişi, şükranlarımı sunuyorum. Geleneksel hale gelen taze incir festivalimizin on üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Buharkent, 900 tane yöneticisi, 35 tane kayıklı tüccarı, 6 bin ton ihracat rakamı olmak üzere toplamda 27 bin tonluk bir üretim kapasitesi ile taze incirde Türkiye birincisidir. Bu birincilik sadece rekolteden kaynaklanmıyor, kalite konusunda da birinciyiz ve birinci olmamızı sağlayan birçok unsur var; bunlardan bir tanesi de erkenci olmasıdır. Sonra, Allah’ın lütfu olan bu güzel incir Aydın’da ilk önce Buharkent’te hasada başladı. Taze incir, hasadından, bakımından, ticaretinden, pazarlanmasından artık kültürümüzün bir unsuru haline geldi. Taze incir açısından Buharkent başkenttir. Böyle bir ürün olunca bizim de bunu tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Festivallerimizi zaten o kapsamda yapıyoruz. Ama festivallerde bu tanıtımı yaparken bize en büyük katkıyı Sayın Bakanımız yapıyor. Sayın bakanımız her seferinde festivallere teşrif ettiler, bizi onurlandırdılar" diye konuştu. 

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.35-(1).jpeg

ALLAH'IN CÖMERT DAVRANDIĞI BÖLGE
 

Ege'nin Allah'ın nimet verirken cömert davrandığı bir bölge olduğunu belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu bölge Allah’ın nimet verirken cömert davrandığı bir bölge. Aydın'ı, Denizli’si, Muğla’sı da her açıdan çok güzel nimetlerle donatılmış, kalkınmayı hak eden ve ülke standartlarının çok üzerine çıkmayı gerektirecek kaynaklara sahip. Biz bu süreci bu birlikteliği bir arada yakalamamız lazım biz bunu yakaladığımız takdirde hem şehirlerimizin hem bölgemizin geleceği hem de ülkemizin geleceği çok daha parlak olacaktır diye değerlendiriyorum.  İnşallah burada o birlikteliği o sinerjiyi birlikte yakalayacağız ve Aydın’ımızı da bölgeyi de Denizli’yi de Muğla’yı da daha kalkınmış daha mürebbe hale, insanımızın işinin aşının ekmeğinin daha iyi hale geldiği daha yaşanılası daha huzurlu kentler haline getireceğiz İnşallah. Bu festivale emeği geçen başta belediye başkanımız kaymakam arkadaşlarım ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Sağolsunlar varolsunlar. Ürünlerimizi iyi tanıtmamız lazım Pazarlarda onları iyi  hak ettiği değeri almasını sağlamamız lazım sadece ülke içinde değil dünyada da dünya pazarlarında da hak ettiği değeri bulmasını sağlamamız lazım."

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.36.jpeg

 

TERÖRE AYDIN'DAN MEYDAN OKUDU
 

Son olarak kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Bakan Nihat Zeybekçi, Trabzon'da Eren Bülbül ile bir askerin şehit olduğu hain saldırıyı kınadı. Bu millet tarihi boyunca asla aman demedi diyen Bakan Zeybekçi, "Tarih boyunca asla esir olmadı. Asla diz çökmedi, milyonlarca şehit verdi, ilelebet var olmaya devam edecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, topunuz gelin dedi ya, yedi düvel geldi Çanakkale'de geçebildi mi? Kalabildiler mi bu topraklarda. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi geldikleri gibi gittiler. Bu büyük devasa, medeniyet çadırı olan Türkiye mesele. Bütün mesele o direği devirmek." dedi. Zeybekci, 2002'de ülkenin 100 liralık verginin 87 lirasını faize ödeyen bir ülke olduğunu, 2013'te bu oranın 10 liraya düştüğünü, yüzde 7 bin faizin yüzde 4'e düştüğünü, IMF'ye olan borçların ödendiğini vurguladı.

 

"HEDEF RECEP TAYYİP ERDOĞANDI"

Türkiye'nin 2013 yılı Mayıs ayında inşa  edilen havaalanları, köprüler, büyüme ve kalkınmasıyla dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini söyleyen Zeybekci,"Gezi olayları başımıza gelmedi mi? Gezi olaylarında demelediler mi mesele ağaç değil sen gel buraya diye. Mesele 3'üncü havaalanının iptaliydi, nükleer santralin durdurulmasıydı. Türkiye'de istihdamın artmamasıydı mesele. Onun için gezi olayları çıkarıldı.7 Haziran 2015 Temmuz ayında bu hain terör örgütünün uşakları öz yönetim bilmem ne safsatalarıyla cennet vatanım Güneydoğu’sunda çukur terörünü başlatmadılar mı? Çünkü ağa babaları öyle istedi. Onlara dediler ki bak; Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ın kuzeyinde sarıyoruz. Türkiye’yi siz de içeriden hadi bir gayret darma dağın hale döndürün. Hedef Türkiye, hedef o çadırın direği. Hedefleri, O çadırın direğini elinde namusu gibi tutan Recep Tayyip Erdoğan. Başka bir şey yok ve benim kahraman askerlerim ve polislerim o çukurlara onları gömdükten sonra artık son bir şansları kaldı. 15 Temmuz. 15 Temmuz olduğu gece söylediğim bir şey vardı; o kurşunların meclise girerken, mecliste bombalar üzerimize yağarken mecliste şunu söyledim; bu bir darbe girişimi değildir, bu bir işgal girişimidir. Türkiye’yi bölme girişimdir. Bu cennet vatanın bir parçasını, yüreğinizi koparır gibi koparıp alma girişimidir. Ve bu aziz millet bu övülmüş millet dünya demokrasi tarihine geçecek bir sivil Türk demokrasi devrimi yaptı. Bir destan yazdı. Bütün şehitlerimizle beraber milyonarca şehidimiz, gazimizle beraber. 15 Temmuz’daki Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bakın bütün onlara rağmen ne oldu? nereye geldik? Eğer bu saydıklarımın onda biri bugün o hakketten mangalı gördüğünde bir kilometre mesafeden üflemeye başlayanlar var ya onların ülkelerinde olsa onlarca yıl ayağa kalkamazlar. 2 yıl bankalar açılmazdı, 3 ile 4 yıl borsalar açılmazdı. Ama 2016’nın yıl sonuna geldiğimizde Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olduk" ifadelerini kullandı. 

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.35.jpeg

"2017'DE EN HIZLI BÜYÜYEN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLDUK"
 

Bakan Zeybekçi konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "2017’nin ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesi olduk. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinden Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncüyüz. Dimdik ayaktayız Allah’ın izniyle. Göreceksiniz şimdi 2017’nin ikinci çeyreğinde büyümemiz bütün beklentilerin üzerinde. Üçüncü çeyrekte rekor kıracağız. Dördüncü çeyrekte, yıl boyunca Allah’ın izniyle büyümede rekor kıracağız. İhracatta rekor kıracağız. Onlar ne derse desin, onlar nasıl gürültü çıkarırsa çıkarsınlar durmak yok yola devam. Büyümeye devam, kalkınmaya devam, üretmeye devam. Ünlü filozof Heredot, Gökkubbe’nin altındaki en muhteşem topraklardır. Demiş bu topraklara. Mehmet bey kardeşimizin söylediği hassasiyetlerle koruma ve kullanma dengesini asla kaybetmeden. Çünkü bu topraklar bize babalarımızdan miras değil, bu topraklar bize çocuklarımızdan emanet. Bu emaneti bile bile inşallah hem yöneteceğiz hem refahını süreceğiz hem sefasını süreceğiz hem de ihracat yapacağız. Bu senede inşallah hepsiyle beraber tarihi rekorlar kıracağız. Biz tarihi rekorlar kırdıkça onlar çatlayacak. Ama diyecekler zeytinler. Türkiye’deki zeytin sayısını 15 yılda 2 katına çıkardık. Allah’ın izniyle incir sayısı da artacaktır"

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.35-(2).jpeg

ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI

 Festivalin ilk gününde, amatör pop grubu konseri ile birlikte Esra Sezer, Sevgi Onur ve Koray Avcı, ikinci gün ise Rising Star yarışması birincisi Ozancan, Meral Oğuz ve Burak sahne aldı. Ayrıca festival alanında kurulan yerli ürün satış stantları, iki gün boyunca  vatandaşlara hizmet verecek.  Develer ve midilli atlarla gezdirilen çocuklar ise festivalin tadını doyasıya çıkardı. 

whatsapp-image-2017-08-12-at-20.45.34.jpeg

 

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.