15 bin öğretmen ataması 6 Şubat'ta yapılacak

Şubat ayında gerçekleşecek 15 bin öğretmen atamasının 6 Şubat'a yetiştirileceğini açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının okullar açılmadan önceki son cuma günü olan 6 Şubat tarihine yetiştirileceğini belirterek, “15 bin atamayı 108 alana yapacağız. TEOG ve LYS branşlarına kontenjanın yüzde 58’ini verdik” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı basın merkezi toplantıları kapsamında, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, bilgilendirmede bulundu. Milli Eğitim Bakanlığında gerçekleşen toplantıda Aydoğdu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, Şubat ayında gerçekleşecek 15 bin atamanın ne zaman yapılacağını ve kontenjanların belirlenip belirlenmediğini sorması üzerine Aydoğdu, “15 bin öğretmen atamasıyla ilgili her şeyimiz hazır. Biz burada yeni yönetmeliğimizin çıkmasını bekliyoruz. Bugün ve yarın yeni yönetmeliğimiz çıktığı zaman biz de ilana çıkacağız. Tahmini olarak söylüyorum, bir aksilik olmazsa, okulların açılmasından önceki cuma günü de öğretmenlerimizin atamasını yapmış olacağız" yanıtını verdi.

“TEOG VE LYS BRANŞLARINA KONTENJANIN YÜZDE 58’İNİ VERDİK”,

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 9 nolu kararla 118 alan tespit ettiğini, ancak 10 alanın kapandığı için kontenjan veremediklerini anlatan Aydoğdu, şöyle konuştu:

“15 bin atamayı 108 alana yapacağız. 108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle bizim ihtiyaca göre bunu yapmamız gerekiyor. Tarih alanında 14 bin 288 aday bekliyor ama bizim ihtiyacımız bin kişi. Kontenjanlarımızla ilgili sayı vermeden TEOG ve LYS branşlarına kontenjanın yüzde 58’ini verdik. Branşlar arasında kadro dağılımında uçurum olmamasına dikkat ettik. Mesleki ve teknik eğitim alanlarına önem verdik ve küçük alanlara önem verdik. 15-17 yıldır bekleyen alanlar var. Bunlara geçmiş yıllarda 5 kontenjan, 3 kontenjan verilmiş. Küçük alanları mağdur etmemek için onları da bu kontenjanlarda fazlalık verdik. En fazla ihtiyacımız olan branş İngilizce. Biz 15 bin dağılım yapacağız fakat arkadaşların taleplerine baktığınız zaman 150 bin çıkıyor. Kontenjanları birbirinden uçurumları farkları çok fazla gözetmeksizin elimizden geldiği kadar iyi bir dağılım yapmaya çalıştık. Bunlarda en geç salı veya çarşamba günü de kamuoyuna duyurulmuş olur. Öğretmenlerimizin dağılımında da bölgelerde de şöyle bir şey gözettik. Genellikle geri kalmış bölgelerimize kontenjanın yüzde 73’ünü dağıttık. En çok ihtiyaç olan illere. Geriye kalan kontenjanın yüzde 25’ini de öncelikli illerimizin dışındaki illere dağıttık. Okullar açılmadan önce son cuma 6 Şubat tarihine yetiştirmeye çalışacağız.”

“BİZİM 14 TANEDEN 8’İ TEOG, 6’SI DA LYS”

Aydoğdu, 108 alan içerisinde TEOG ve LYS branşlarıyla ilgili “14 alandan 8’i TEOG, 6’sı da LYS. TEOG’da Türkçe, İlköğretim Matematik, İngilizce, Din Kültürü ve ahlak Bilgisi, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler. LYS’de ise Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji var” ifadelerini kullandı.

“ŞUANDA BİZİM 114 BİN ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR. DIŞARIDA 278 BİN BEKLEYEN VAR”

Atanamayan öğretmenler konusunun çok önemli olduğunu ifade eden Aydoğdu, “Sayın Bakanımızın bir talimatı var. O da şu, hangi öğretmen gelirse gelsin taşradan herkesi alacaksınız, dinleyeceksiniz. Biz şuana kadar bizden randevu isteyen bütün atanamayan öğretmen gruplarına randevu verdik. Bu arkadaşlarımızı dinledik. Şunu bilmemiz gerekiyor; Şuanda bizim 114 bin öğretmene ihtiyacımız var. Dışarıda 278 bin bekleyen var. Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor. Biz burada bütün öğretmenlerimizle iletişim halindeyiz. Hakikaten bu dönemde bütün öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığının kapısı ardına kadar açılmıştır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.