15 günlük işi 2 güne indirdiler

15 günlük işi 2 güne indirdiler

İncirliova’da 15 yıldan beri hafriyat işleri yapan firma, gelişen teknolojiye ayak uydurarak binaların yıkımını 6 tonluk mini ekskavatörle yaparak İncirliova’da bir ilki başardı.

İşletme sahiplerinden Hüseyin Celbek, daha önce bir daireyi 15 günde yıktıklarını, mini ekskavatörle ise iki günde yıkımını tamamladıklarını söyledi.

İncirliova’da son yıllarda gelişen inşaat sektörüne yön veren firmalar, gelişen teknolojiye de ayak uydurdu. 15 yıldan beri Aydın genelinde birçok eski inşaatın yıkımını gerçekleştiren firma son teknolojiyle işin daha kolay yapılmasını sağladı. Mini ekskavatör ile 15 günde yapılması gereken iş, iki günde yapılmaya başlandı.

İŞİMİZ KOLAYLAŞTI”

Firma yetkililerinden Hüseyin Celbek (29), 15 yıldan beri inşaat sektörünün içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu tür inşaatların yıkımını el gücüyle yapardık. Bir dairenin yıkımı 15 gün sürüyordu. Yeni kiraladığımız mini ekskavatörle bir daireyi iki günde yıkımını gerçekleştiriyoruz. İncirliova’da gelişen inşaat sektöründe gelişen teknolojiyi kullanmaya başladıktan sonra işimiz daha da kolaylaştı. 6 katlı bina olduğu için ilk iki katını bu iş makinesiyle yıkıyoruz. İki kattan sonra alt taraftan büyük iş makinelerimizle yıkımını gerçekleştiriyoruz. Oraya vinçle çıkarıp vinçle indiriyoruz. Hiçbir tehlikesi yok. İş makinesi tablanın üstünde değil kolonların üzerinde durmasına dikkat ediyoruz.”

“KORKMUYORUM”

Makine operatörü olarak çalışan Şakir Zinkal (33), “İş makinesini 11 yıldır kullanıyorum. Binayı yıkmak, yapmaktan daha çok risklidir. Üstten yıkarak inmek daha mantıklı ve daha sağlıklıdır. Çevreye ve insanlara zarar vermeden önlem aldıktan sonra yukarıdan aşağıya inmek daha doğrudur. Çalışırken kaçıncı katta olduğumuzun farkında değiliz. İştir sonuçta korkulacak bir şey yok. Beşinci kat yirminci kat fark etmiyor. Bu işin yapılması budur. Ben operatör olarak 11 yıldan beri bu işi yapıyorum. Herhangi bir zorluğu yok biz sadece işimizi düşünüyoruz. Zorluk aklımıza bile gelmiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.