15 YAŞINDAKİ RABİA DESTEK BEKLİYOR

15 YAŞINDAKİ RABİA DESTEK BEKLİYOR

İncirliova'da yaşayan Yoldaş ailesi, ikiz kızlarından birinin engelli olduğunu diğerinin ise omuriliğinde sorun olduğunu ifade ederek destek istedi.

İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde yaşayan yevmiyeli işçi, evli ve 3 çocuk babası Barış Yoldaş (38) ile ev hanımı eşi Nilgün Yoldaş (36) çiftinin, 2005'te ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden Büşra Yoldaş’ın (15) doğumdan bir süre sonra bedensel engelli olduğu ortaya çıktı. Büşra Yoldaş, 5 kez operasyon geçirmesine rağmen ayağa kalkamadı. Büşra’nın engelli olmasını kabullenen Yoldaş ailesi, geçen yıl aralık ayı başında ikizi Rabia’yı, baş ağrısı ve grip şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan kontrollerde Rabia’nın omuriliğindeki kemiklerde sorun olduğu ortaya çıkınca, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kontrollerde Rabia Yoldaş’ın omurilik ile kafatasının birleştiği yerde doğuşta bir kemiğin oluşmadığı ortaya çıktı. Omuriliğe, kemik eklenmesi gerektiği öğrenildi.

PARA DEĞİL, KIZLARININ SAĞLIĞINA KAVUŞMASINI İSTİYORLAR

Baba Barış Yoldaş, operasyonun riskli olduğunu, bu nedenle özel bir hastanedeki uzman bir doktorun ameliyatı yapabileceğini öğrendiklerini belirtip, “Devlet hastanelerinde ameliyatı yapacak doktor aradık ama bulamadık. Özel hastanede ise ameliyatı yapabileceklerini ancak 35 bin lira gibi bir maliyet olduğunu söylendi. Bizim bu parayı karşılayacak durumumuz yok. Eğer kısa sürede bu ameliyat yapılamazsa, kızımın felç geçirme olasılığı var. İdrarını tutamama ve yürüyememe gibi olasılıklarını ortaya çıkacağını doktorlar söylüyor” dedi. Anne Nilgün Yoldaş ise, “Biz para istemiyoruz. Çocuğumuzun sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysunlar çaresiziz. 35 bin lira olursa kızım sağlığına kavuşacak. Diğer ikizi gibi engelli kalmasını istemiyorum” dedi.

08fc75e5-f935-4bbe-be0a-4a70855bd5ac.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.