19 Mayıs Aydın'da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Aydın'da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayıp, Adnan Menderes Stadı’nda devam etti.

Atatürk’ün gençliğe armağanı olan Gençlik ve Spor Bayramı, Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle başladı. Aydın Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Aydın Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Demir, Mayıs ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir bayramın da bulunduğu haftanın kutlandığını hatırlatarak, “Atatürk’ün “milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri yani Türkiye Cumhuriyetini onlara bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.” Diye ifade ettiği gençliğimize yönelik olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendiriyoruz. Bakanlığımız olarak gençliğin olduğu her yerdeyiz. Sadece ulusal değil uluslararası sportif başarılarda Aydınımızın isminin duyurulması gurur ve mutluluk kaynağımızdır. Bu başarıların yanı sıra farklı yaşlarda bir çok insanımıza ulaşarak hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamış olmamız mutluluğumuza mutluluk katmaktadır. Gençlik merkezlerimizde, dokunulmadık bir genç kalmamalı, düsturu ile yürüdüğümüz yolda şahlanış ve yükselişimiz olan gençlerimize yönelik kültürel, sanatsal, bilimsel desteğin yanı sıra gençlik kampları ve hareketlilik projeleri ile de hizmet vermekteyiz” dedi.

Valilik önünde yapılan anma töreninin ardından kortej şeklinde Adnan Menderes Stadyumuna geçildi. Statta saygı duruşu ve istiklal marşı ardından öğrenciler gençliğe hitabe ve günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu. Tören, Aydın Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi’nin gösterisi, gençlik merkezi tekvando ekibi gösterisi, mehter marşı gösterileri ile devam etti. Bu yıl yaptığı farklı spor ve müzik dallarında yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Vali Köşger tarafından teslim edildi. Tören, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve protokol üyelerinin, alana kurulan stantlara ziyaretleriyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.