19 Mayıs Satranç Turnuvası’nda Kazananlar Belli Oldu

19 Mayıs Satranç Turnuvası’nda Kazananlar Belli Oldu

Samsun’da düzenlenen "15. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası" final töreniyle sona erdi.OMÜ Satranç Topluluğu’nun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı ile Sağlık, Kültür ve Spor Dair...

Samsun’da düzenlenen "15. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası" final töreniyle sona erdi.

OMÜ Satranç Topluluğu’nun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı katkılarıyla düzenlediği turnuvada final oyunlarının ardından kazananlar kupalarını aldı. OMÜ Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İrfan Şaka, “3 günlük bir maraton sonucunda yarışmamız tamamlanmıştır. Yaklaşık 28 farklı ilden 260’a yakın sporcu ile başladığımız turnuvamız, bugün yaklaşık 220 sporcu ile tamamlamış bulunmaktayız. Geçen yılda olduğu gibi bu yılda yarışmalar çok çekişmeli geçti. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, “Bu turnuvada kaybeden yok, hepiniz kazandınız. Baktıkça gurur duyuyorum, 7’den 70’e her yaştan yarışmacı var. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalara katılacak arkadaşların sayısının artarak devam etmesini istiyoruz. Biz ev sahipliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

Törende dereceye giren 36 yarışmacıya toplam 6 bin TL ödül, kupa, madalya ve satranç takımı dağıtıldı.

Ödül Dağıtımı ise şu şekilde oldu: Açık kategoride 1. Serkan Soysal 1000 TL ve kupa, 2. Köksal Kuş, 800 TL ve Kupa, 3. Emrah Acuner 600 TL ve kupa. 11-14 yaş kategorisinde 1. Can İsak yarım cumhuriyet altını ve kupa, 2. Süleyman Alp Tepe çeyrek cumhuriyet altını ve kupa, 3. Oğuzhan Yıldırım çeyrek altın ve kupa. 7-10 yaş kategorisinde 1. Anıl Güneş yarım cumhuriyet altını ve kupa, 2. Merve Yıldırım çeyrek cumhuriyet altını ve kupa, 3. Eren Gül çeyrek altın ve kupa.

Özel kategoride ise 1 en iyi üniversite öğrencisi Köksal Kuş 500 TL ve madalya, 2. Göksel Yıldızak 300 TL ve Madalya, 3. Muhammed Taşkaya 200 TL ve madalya. Açık en iyi bayan Gülseren Kılıç ve Açık En İyi UKD’siz Coşkun Aydın madalya aldı. 11-14 yaş en iyi bayan Zeynep İrem Yarımbaş, 11-14 yaş en iyi UKD’siz İrem Şentürk, 07-10 yaş en iyi bayan Merve Yıldırım, 07-10 yaş en iyi UKD’siz Muhammet Sami Yazgu satranç takımı ve madalya aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.