1923 Futbol Şenliği Şampiyonu Zübeyde Hanım İlkokulu

1923 Futbol Şenliği Şampiyonu Zübeyde Hanım İlkokulu

Aydınspor 1923 Futbol Akademisi tarafından organize edilen ‘İlkokullar arası Futbol Şenliği’ heyecanı yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

1.’si Zübeyde Hanım İlkokulu takımı penaltılarda rakibi Fitnat Nihat Azizler İlkokulu takımını devirerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Aydınspor 1923 Futbol Akademisi ile Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri kapsamında organize edilen ‘İlkokullar Arası Futbol Şenliği’ heyecanı yapılan final maçları ile sona erdi. Final müsabakalarını Aydınspor 1923 Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir, Aydınspor 1923 Kulüp Müdürü Akın Güdücü, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Kıvanç, Aydınspor 1923 Altyapı antrenörleri, okul temsilcileri ve veliler yakından takip etti. İlhami Ortekin Tesislerinde yapılan turnuvalarda 4 grupta yer alan toplam 20 takım grup maçlarıyla başladığı turnuvaya çeyrek final ve yarı final maçlarından sonra final müsabakaları sonunda 1. takım belirlendi. 3.’lük ve 4.’lük maçında Yedieylül İ.O. (Yıldızspor) ile Hacı Celal Oto İ.O., 1.’lik ve 2.’lik maçında da Fitnat Nihat Azizler İ.O. ile Zübeyde Hanım İlkokulu karşı karşıya geldi.

FİNAL MAÇLARI NEFESLERİ KESTİ

Son 4’e kalan takımlar arasında oynanan mücadeleler adeta nefesleri keserken final müsabakaları kıran kırana geçti. Final müsabakalarında çocuklarını yalnız bırakmayan veliler saha kenarında heyecanlı dakikalar yaşarken maç içinde oynan oyun da yer yer yürekleri ağızları getirdi. Karşılıklı gelen goller ile tam bir futbol şölenini yansıtan müsabakalar seyir zevki yönünden de maçları izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Turnuvanın final müsabakalarının İlk maçında Yedieylül Yıldızspor ile Hacı Celal Oto İlkokulu karşı karşıya geldi. Mücadeleci oyunu ile sahadan 3-2’lik skor ile ayrılan Yedieylül Yıldızspor turnuvanın 3.’sü olmayı başarırken 4.’lüğü de Hacı celal Oto İlkokulu aldı. Müsabaka sonunda 3. olan Yedieylül Yıldızspor takımına futbol topu 4. olan Hacı Celal Oto İlkokulu takımına tişört hediye edildi. Her iki takıma kupalarını Aydın ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç verdi.

ŞAMPİYON PENALTILARLA BELLİ OLDU

Turnuvanın şampiyonunu belirlemek için nefeslerin tutulduğu 1.’lik maçında Fitnat Nihat Azizler ile Zübeyde Hanım İlkokulu kozlarını paylaştı. 1.’lik müsabakasına yakışır bir maç çıkaran her ik takım da normal süreyi 2-2 tamamladı. Kural gereği normal süre sonunda 3’er penaltı kullanılmak üzere her ik takım da penaltı noktasının başına geçti. Fitnat Nihat Azizler İlkokulu 3 penaltının 2’sini gole çeviremedi. İlk 2 penaltıyı gole çevirerek şampiyonluğa uzanan Zübeyde Hanım İlkolukulu turnuvanın da birincisi oldu. 1. Olan Zübeyde Hanım İlkokulu takımında top koşturan 10 öğrenciye bisiklet hediye eddi. Zübeyde Hanım İlkokulu da 1.’lik kupasını da Aydınspor 1923 Kulüp Müdürü Akın Güdücü’nün elinden aldı. Turnuvanın 2.’si olan Fitnat Nihat Azizler İlkokulu da kupasını Aydınspor 1923 Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir’in elinden aldı. Ayrıca 2. Olan takıma eşofman takımı da hediye edildi.

“BU GENÇLERE NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR”

Turnuvanın Aydın sporuna değer kattığını ifade eden Aydın ASKF başkanı Mehmet Kıvanç, “Bu futbol şenliği ile lisansız sporcularımızı okuldaki öğretmenlerimizle beraber yeni spor camiamıza yeni sporcular kazandırmak adına Aydınspor 1923 tarafından düzenlenen bu turnuvada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle pırıl pırıl gençlerin eğitilmesi noktasında bu tür turnuvaların artarak devam etmesini diliyorum. Bu gençlerin hepsi şampiyondur. Bu gençlere ne kadar hizmet etsek azdır. Turnuvanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖZDEMİR 1. VE 2. TAKIMA SÜRPRİZ YAPTI

Maç sonu yaptığı konuşmada şampiyon ve 2. olan takıma Aydınspor 1923’ün yaz okulunda ücretsiz top oynama sözü veren Aydınspor 1923 Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir, 1. ve 2. olan okulda okuyan öğrencilerin Aydınspor 1923 Futbol Akademisi’ne kayıt yaptırmaları halinde yüzde 50 indirim yapılacağını kaydetti. Maçlar sonunda kazananları tebrik ederek kaybedenleri de teselli eden Özdemir, “Önemli olan sonucun ne olduğu değil. Önemli olan sizlerin ilerde iyi futbolcular ve iyi insanlar olmanızdır. Bu turnuvaya katılmanızda emeği geçen velilerinize, öğretmenlerinize ve sizlere teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl da inşallah aynı okulları ve daha değişik okluları katılımlarını bekliyoruz. Bu sene ki okullarımızın göstermiş oldukları fedakarlıkları önümüzdeki sene de göstermek istiyoruz” diye konuştu.

“AYDINSPOR 1923’E YAKIŞIR BİR TURNUVA OLDU”

Aydınspor 1923 Kulüp Müdürü Akın Güdücü de futbol şenliğine destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Turnuva ile yeni yetenekler kazandıklarını ifade eden Güdücü, “Geleceğin Aydınspor 1923’ünde forma giyecek yetenekleri bu gibi turnuvalarla bulmayı amaçlıyoruz. Aydınspor 1923’e yakışır bir turnuva oldu” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.