“2 Günde Şirket-i Alem’15” Etkinliği

“2 Günde Şirket-i Alem’15” Etkinliği

Osmangazi Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından “2 Günde Şirket-i Alem’15” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte meslek hayatına dair bilgiler katılımcılara sunuldu.Kongre ve Kültür Merkezi’nde b...

Osmangazi Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından “2 Günde Şirket-i Alem’15” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte meslek hayatına dair bilgiler katılımcılara sunuldu.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler ile sektörde söz sahibi firmaların temsilcileri bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte konuşmacılar etkinliğe katılan öğrencilere iş hayatıyla ilgili bilgiler verirken sektörle ilgili merak edilen soruları da yanıtladılar. Etkinlikte en çok 3 boyutlu yazıcı ve 55 kişiye aynı anda bilgi verilen özel bir firmanın eğitim tırı dikkat çekti.

Etkinliğin bu yıl yedincisini düzenlediklerini belirten IEEE öğrenci Kolu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Adıyaman, kulüp olarak çok çalıştıklarını ifade etti. Her sene biraz daha fazla uğraştıklarını aktaran Adıyaman katılımdan dolayı mutlu olduklarını ve oturumlarının keyifli geçtiğini vurguladı. Adıyaman, “Üniversite hayatıyla iş hayatı çok farklı. Üniversite hayatında ders çalışılıyor. Staja gidilirse o zaman iş hayatı bilgimiz oluyor. Ama bu tarz etkinliklerde şirketlerden insan kaynakları, mühendis ve CEO gibi üst düzey isimler geliyor. Bunlar normal hayatta konuşma fırsatı bulamayacağımız insanlar. Sorularımızı yöneltip tanışma fırsatı elde ediyoruz burada. Şirketlerin nasıl çalıştığı hakkında bilgiler elde ediyoruz. Etkinliğe katılanlar hangi bölümde okuduklarının bilincinde oluyorlar. Mühendislik bölümünü öylesine seçen arkadaşlarımız var. Böyle etkinliklere katıldıkları zaman yapacağı işlerin farkına varıyorlar. Mesleklerini biraz daha iyi tanıma şansı elde ediyorlar” dedi.

Etkinlik sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.