M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

2 İSTİFA HABERİNE ŞAŞIRMAMALIYIZ

2015 Genel Seçimleri’nin 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılması planlanıyor. Bu tarih, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan’a göre 7 ila 8 ay geriye alınabilir. MHP’li Özcan, geçtiğimiz gün ayaküstü yaptığımız röportaj sırasında Türkiye’nin Ekim veya Kasım aylarında bir erken seçime hazır olması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Eğer Özcan’ın tahmini tutarsa, sadece Nazilli’de değil, tüm Türkiye’de ‘vekil’ adayı olmayı hedefleyenler seçim çalışmalarına önümüzdeki ay içerisinde start verebilirler.

Pusuda bekleyen aday adayları ilk turu Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ufaktan saha ziyaretlerinde bulunabilir, başta parti genel merkezleri olmak üzere, teşkilatlarına ‘ben buradayım’ mesajları göndermeye başlayabilirler.

Parti kulislerinde konuşulan, alenen açığa çıkmasa bile olası ‘Nazilli Kökenli’ vekil aday adaylarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.

AK Parti ile başlayalım.

Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli kökenli bir vekilimiz. ‘Bir daha aday olmayacağım’ demesi düşük, tekrar aday olması yüksek olasılıklar arasında gözüküyor. Öte yandan kulislerde daha önce 2 dönem Milletvekilliği yapan Ahmet Ertürk ismi ciddi bir şekilde konuşulmaya başlandı. Her ne kadar Mustafa Acar ve Esat Ergüler isimleri dillendirilse de AK Parti’de Kılınç ve Ertürk isimleri ön planda gözüküyor.

CHP’ye gelince..

Avukat Süleyman Bülbül, Dr. Ferda Çağlar Erkut, Eczacı Erhan Algan ve Eczacı Ali Çankır isimleri vekil adaylığı için ağırlık kazanmış durumda..

BÜLBÜL, partisinin İl Başkan Yardımcısı.. İlçe Başkanlığı yaptı, Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı oldu.

ERKUT, Milletvekili adaylığının dışında 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olarak şansını denedi, kaybetti.

ALGAN, Belediye Başkan Aday Adaylığı süreci yaşadı.

ÇANKIR ise parti kurmaylarının ortak kararıyla 2014 yerel seçimleri öncesinde İlçe Başkanlığı’na getirilmişti.

Bu isimlerden hangisi adaylığını resmileştirir ve resmi aday olur ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

MHP’de ise tüm dikkatler Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a çevrilmiş durumda..

30 Mart 2014’ten önce AK Parti kurmaylarıyla bir dizi görüşmeler yapan ancak siyasi yaşamına MHP’de devam etme kararı alan Alıcık’ın Belediye Başkanlığı görevinden istifa edip ‘vekil’ adayı olması sürpriz karşılanmamalıdır.

Kısacası, Haluk Alıcık’ın vereceği olası bir ‘istifa’ kararının ardından Nazilli Belediye Başkanlık Koltuğu’na oturacak isim için senaryoların yazıldığı, kulislerin yapıldığı, yemeklerin yenildiği bir ortamda bulunuyoruz.

Edindiğim izlenimlere göre, Eylül ayı içerisinde MHP ve CHP’den gelecek 2 önemli istifa haberine şaşırmamalıyız. Bu istifaların ardından oluşacak siyasi tablonun ‘Nazilli Siyasi Vitrini’ni baştan-aşağı değiştireceğine inanıyorum.

0708nzlbldmec-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar