2.Kayseri kitap fuarı ziyaretçileriyle buluştu

2.Kayseri kitap fuarı ziyaretçileriyle buluştu

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında 16-25 Ekim tarihleri arasında okurseverleri ağırlayacak.

KAYSERİ - Bu yıl 2.düzenlenen kitap fuarı Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı  törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında 16-25 Ekim tarihleri arasında okurseverleri ağırlayacak. Yurdun değişik illerinden, başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara, Konya ve Bursa’dan yayınevleri kitaplarını, yayımladıkları yeni eserlerini ve eskimeyen eserlerini okuyucuyla buluşturdu. Kitap Fuarı yaklaşık 120'yi aşkın yayınevi ve kitapevi ile 50 yazarı bünyesinde barındırıyor.

Vali Düzgün, kitapsız yaşamanın kör, sağır ve dilsiz yaşamayla eş değer olduğunu söyleyerek, “Bir anda kulaklarımız duymadan hareket ettiğimizi, gözlerimizin görmeden bir yerlerde dolaşmaya çalıştığımızı düşünelim, işte kitapsız hayatta buna benziyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen kitap fuarının 300 bine yakın kitapseveri ağırladığını belirten Vali Düzgün, bu sayının Kayseri’nin aslında kitap fuarına susamış olduğunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız da, kitap fuarının Kayseri’de düzenlenmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri’nin kültürünü, ticaretini ve sanayisini birlikte geliştirmek isteyen bütün hemşerilerine hayırlı uğurlu olmasını  ifade etti.

Eylül Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır da fuarın açılmasında büyük katkıları olan Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e teşekkür ederek, fuarın Kayseri’ye katkı  sağlayacağına inandığını ifade etti.

Kitap Fuarı açılış töreninde Vali Yardımcıları  Mehmet Aktaş ve Gökhan Azcan, ilçe kaymakamları, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, il Müdürleri, yazarlar ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını  gerçekleştiren protokol mensupları daha sonra stantları  gezerek kitapları inceledi, yazarlarla sohbet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.