2014 LYS'ye soruşturma

2014 LYS'ye soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

 AA'nın geçtiği habere göre 2014 LYS'de Türkiye 3'üncüsü olan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen'in sınav sonuç belgesi ihbar kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel  Erkman, Fetullah Gülen'in akrabası olan ve aynı adı taşıyan İzmir Yamanlar Koleji  öğrencisi Fethullah Gülen'in Türkiye 3'üncüsü olduğu 2014 LYS'de "güçlü  usulsüzlük şüpheleri" bulunması üzerine soruşturma talimatı verdi. 

AA'nın haberi şöyle: Savcı Erkman'ın, bir avukatın attığı "Sayın savcım, örgüt lideri  tespit edilmiş. HTS kayıtlarıyla uğraşmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz"  tweeti ve paylaştığı Fethullah Gülen isimli öğrencinin LYS sonuç belgesini de  ihbar kabul ettiği öğrenildi. 
 
2014 LYS sonuçlarına göre derece yapan dershanelerin isimlerini  paylaşan "Örgüt şeması hazır" ve "Sayın savcım, burada tüm soruları doğru  cevaplayan bir FEM Dershanesi öğrencisi var. Dikkatinizi çekebilir" tweetlerinin  de ihbar kabul edildiği belirtildi. 
 
  Öğrenci Fethullah Gülen'in, Türkiye 3'üncüsü olduğu soruşturmaya konu sınavın cemaat üzerinde oluşan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak  seçildiği iddia edildi.
 
  KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında geçen hafta ÖSYM Soru  Hazırlama Biriminde çalışan biri kadın 3 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerin, 2014  LYS sorularını cemaatin itibar kazanması için KPSS'deki usulsüzlük iddialarına  ilişkin soruşturmada geçen "örgüt yöneticilerine" ilettikleri ileri sürülüyor. 
 
Öğrenci Gülen'in, o dönemde devam ettiği eğitim kurumunun ortağının da  KPSS'deki usulsüzlük soruşturması zanlılarından, "Paralel Yapı'nın eğitim imamı"  olmakla suçlanan Y.R. olduğu iddia ediliyor. 
 
Y.R'nin ayrıca, usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturulan 2012'deki  "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı" şüphelileri ve  geçen hafta tutuklanan ÖSYM çalışanlarıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor. 
 
İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Gülen, 2014 LYS'de Matematik'ten 50  doğru 0 yanlış, geometriden 30 doğru 0 yanlış, Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 52  doğru 4 yanlış, Coğrafya-1'den 20 doğru 4 yanlış, Coğrafya-2'den 12 doğru 2  yanlış, tarihten 29 doğru 15 yanlış ve Felsefe'den ise 25 doğru 7 yanlış  çıkartarak TM 1 ve TM 2 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü olmuştu. Gülen, 2014 LYS  sonrası basın mensuplarına, "Çalıştık çabaladık. Umuyorduk, inşallah iyi bir şey  yaparız, ismimi duyururum diye, hocaefendinin ismi olduğundan dolayı. Şerefle  taşıdığım bu ismi duyurmak çok önemliydi benim için. Bu dönemde hocamıza kötü  şeyler söyleniyor, onlara bir cevap olarak biz de bunu yapmak istedik" şeklinde  açıklama yapmıştı. 
 
Söz konusu sınavla ilgili ÖSYM'nin de soruşturma başlattığı öğrenildi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.