2015'te çocuklarını FETÖ'nün okullarına gönderdi

2015'te çocuklarını FETÖ'nün okullarına gönderdi

AK Parti Genel Merkezi tarafından Nazilli İlçe Başkanlığı’na atanan Bülent Sayar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çocuklarınızı paralel yapının okullarından alın” çağrısından bir yıl sonra, iki çocuğunu da FETÖ’nün okuluna gönderdiği öğrenildi.

HAVADİS HABER - Geçtiğimiz hafta içi AK Parti Genel Merkezi tarafından Nazilli İlçe Başkanlığı’na atanan Bülent Sayar’ın iki çocuğunu da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) okulunda okuttuğu öğrenildi. Konuyla ilgili Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Cintosun’a açıklama yapan Bülent Sayar, o dönem devlet okullarının yarım gün eğitim verdiğini ve kendilerinin mesai yoğunlukları dolayısıyla tam gün eğitim alınması için çocuklarını 2015 yılında FETÖ’nün okuluna gönderdiklerini söyledi. 

0b4b6a39-bef2-457b-b656-92c1f1698893.jpg

“Devletimizin okulları bize yeter”

17-25 Aralık kumpasının ardından meydanlara inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarınızı paralel yapının okullarından alın çağrısında bulunmuştu. Erdoğan 2014 yılında yaptığı bir açıklamada, "Bu paralel yapının illerde dershaneleri, okulları olabilir. Ben diyorum ki: Bu dershanelerden çocuklarınızı çekin alın, buna evet mi? Okullarından da alın, niye söylüyorum? Devletimizin okulları bize yeter. Hafta sonlarında çocuklarımıza eğer takviye kursu gerekiyorsa biz, devlet olarak hafta sonlarında yavrularımıza takviye kursunu ücretsiz olarak vereceğiz, öğretmenlerimizi de bu takviye dersleri sebebiyle ücretlerini de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Çünkü bunlara bu tavrı koyacağız. Neden? Dershane bunlar için bir rant kapısıydı, bir milyar dolar buradan yıllık rantları vardı şimdi 'bu rant gitti' diye bu kıyameti kopardılar.” İfadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarından bir yıl sonra, geçtiğimiz hafta AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı’na atanan Bülent Sayar’ın çocuklarını FETÖ’nün okuluna göndermesi şaşkınlık yarattı. 
 
“Mesai sıkıntımızdan dolayı çocuklarımızı o okula gönderdik”

AK Parti Genel Merkezi’nin konuyla ilgili bilgisi olduğunu kaydeden Sayar, “Mesai sıkıntımızdan dolayı çocuklarımızı o okula gönderdik. Benim eşim çalışıyor, çocuklarımızda küçük oldukları için tam gün eğitim için gönderdik, bakımla ilgili sıkıntı çıkıyordu. Devlet okulları yarım gün eğitim verdiği için mesai sıkıntısı çekiyorduk.   Benim ne FETÖ ile ne de dernekleriyle işim olmadı. Genel Merkezimiz gerekli araştırmayı yaptı bizim hakkımızda. Bu dönem ince elenip sık dokunan bir dönem, Genel Merkezimizin de bu konuyla ilgili bilgisi var ve sıkıntı da yok. “ dedi.

6beb3855-6a1b-4d76-b2c8-90a83fba33f8.jpg

“Nazilli’de siyaset yapacak arkadaş bulamayız”

Nazilli’de önde gelen isimlerin o okullara çocuklarını gönderdiğini ifade eden Sayar, konuşmasını şöyle sürdürdü; Eğer çocukları o okula gitti diye değerlendirmeyle girilirse Nazilli’de siyaset yapacak arkadaş bulamayız. Nazilli’nin önde gelen isimlerinin çocukları hep o okullara gitti. 15 Temmuz’dan sonraki araştırmalarda herhangi bir bağlantımız olsa zaten şimdiye kadar ortaya çıkardı.  Okula gitti diye bir değerlendirme olması mümkün değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum