2020'de 10 milyon sürücüsüz araç trafiğe çıkacak

2020'de 10 milyon sürücüsüz araç trafiğe çıkacak

Sürücüsüz araçlar ile ilgili yapılan öngörüler için kapsamlı bir rapor hazırlandı. Rapora göre 2020 yılında yıllarda 10 milyon sürücüsüz araç olacak.

Google gibi pek çok marka tarafından çalışmaları yürütülen sürücüsüz araçların önümüzdeki yıllarda daha çok tercih edileceği öngörülüyor. Özellikle güvenlik konusunda bir sürücüye göre çok daha başarılı sonuçlar veren ve yol analizi yaparak kaza anlarında dahi durumu ele alarak kazayı önlemeyi başaran sürücüsüz araçların önümüzdeki yıllarda 10 milyona ulaşması bekleniyor. Mercedes, BMW ve Tesla gibi dev otomobil markalarının otonom adı ile yeni özellikli araçları piyasaya sunmaya başlaması bu konuda gelişmelerin de hızlı bir şekilde yaşanacağına işaret ederken, sürücüsüz araç için hazırlanan raporda 2020 yılı hedef gösteriliyor.

Google tarafından direk yollarda test edilen ve başarılı sonuçlar alınan sürücüsüz araç bu açıdan gelecek için umut verirken, 2020 yılında her ne kadar 10 milyon gibi bir rakamdan söz edilse de araçların kullanımı çok daha erken yıllarda olacak. Bu açıdan önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde kişilerin sürücüsüz araçlar ile yolculuk yapması planlamalar arasında. Raporda da belirtildiği üzere 2019 yılından itibaren sürücüsüz araçların resmen satışa çıkması beklenirken, kullanıcıların da araçları kullanmak için belli bir yeterliliği olmak zorunda.

İngiltere’de yapılan başka bir araştırmada sürücüsüz araçlar ile birlikte her yıl 2.500’den daha az ölüm yaşanmaya başlanacak ve bu da trafik konusunda insan yaşamını güvenliğe alacak. 

Veteknoloji.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.