22 YERİNE 5 ÖĞRETMEN OLUNCA!

22 YERİNE 5 ÖĞRETMEN OLUNCA!

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nazilli’de ki törenlere Kaymakam Mehmet Okur’un konuşması damgasını vurdu.

İLK TÖREN İstasyon Meydanı’nda düzenlendi. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi’nin öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Nazilli 50.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlediği programla devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanvekili Deniz Depboylu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ve kamu kurum müdürleri de katıldı.

BİLGİ: İLK GÜNKÜ HEYECANLA ÇALIŞMALIYIZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi yaptı. Bilgi öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu onurlu ve kutsal görevi yerine getirirken şevkimizi kıracak, hızımızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi kenara itmeliyiz. Mesleğimizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanla çalışmalıyız. Biz öğretmenler ülkemizin her köşesinde göğüslemek zorunda kaldığımız ağır ekonomik ve sosyal koşullar altında olsak bile gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermeden ve her öğrenciye bu bilinçle yaklaşarak görevimizi sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

• KAYMAKAM OKUR TÖRENLERE DAMGASINI VURDU

Programda emekli olan 22 öğretmene plaket töreni de düzenlendi. Emekli olan öğretmenlere plaketlerini vermek için sahneye davet edilen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur karşısında 5 öğretmeni görünce tepki gösterdi. Kaymakam Okur, “22 öğretmenin adı söylendi. 5 arkadaşımız buraya teşrif etti. Dikkat ettiyseniz buraya gönülsüz geldim ve üzüldüm. Eğer biz kendi günümüzde, kendi günümüze sahip çıkamazsak, kimseden de bir şey beklemeye hakkımız olmadığını düşünüyorum ve üzüntülerimi buradan ifade etmek istiyorum” dedi. Kaymakam Okur konuşmasının ardından emekli olan 5 öğretmene plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.