23 Nisan Bayramı Çocukların Ayağına Gitti

23 Nisan Bayramı Çocukların Ayağına Gitti

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimi, rahatsızlıkları nedeniyle 23 Nisan etkinliklerine katılamayan çocukları unutmayarak çocukların bayramını kutladı.

Aydın Murat Hale Küçükoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü öğrencileri Hastanede yatan çocuklara bayram yaptırdı. Özenle 23 Nisan kutlamalarına hazırlanan hastanedeki çocuklar, daha sonra liseli öğrencilerin gösterileri ile keyifli anlar yaşadılar. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetimi, yaşıtları statlarda 23 Nisan coşkusunu yaşarken; rahatsızlıkları nedeniyle 23 Nisan etkinliklerine katılamayan çocukları unutmadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde Çocuk Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi Servisleri ile Çocuk Acil Servis bölümlerinde süslemeler yapıldı. Hastanede tedavi gören çocukları 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyaret eden Başhekimi Dr. Atakan Topuz ve Hastane Müdürü Fatih Yonar, çocukların bayramlarını kutladı. Hasta çocuklarla sohbet eden oyunlar oynayan hastane yönetimi, bu yıl çocuklara Murat Hale Küçükoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı drama ve pandomin gösterisiyle sürpriz yaptı. Hasta çocuklar gösteriler ile keyifli dakikalar yaşarken, hasta yataklarından kalkamayan çocuklara ise Murat Hale Küçükoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Bölümü öğrencileri kız çocukların saçlarına toka, erkek çocuklara ise bileklik taktı.

“MORAL VERMEYE ÇALIŞTIK”

Tedavisi süren çocukları 23 Nisan coşkusundan mahrum bırakmak istemediklerini için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Başhekim Dr. Atakan Topuz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hasta çocuklarımıza bir değişiklik yaparak sürpriz yaptık. Yaptığımız etkinliklerle çocuklara bayramlarını anımsatarak bir moral vermeye çalıştık. Yaptığımız etkinlikler için Murat Hale Küçükoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’yle anlaşarak palyonco, drama ve padomin gösterileri düzenledik. Ayrıca yataklarından kalkamayacak çocuklar için de liseli öğrenciler çocukların saçlarını yapıp birer toka taktılar. Böylelikle bugünü kutlamış olduk ve çocuklarımızın keyifli dakikalar geçirmelerini sağladık. Biz etkinlikleri bugün başlattık ve 2-3 gün boyunca etkinliklerimiz devam edecek. 23 Nisan günü ise çocuklarımıza birtakım hediyelerimiz olacak. Ayrıca bu hafta içinde hastanemizde çocukların yoğun olduğu bölümlerde süslemeler yaptık. Çocukların mutlu olmalarını sağlayarak hastalıklarını bir an önce atlatmaları için bu aktiviteleri düzenledik” dedi.

TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURARAK DESTEK VERDİLER

Murat Hale Küçükoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Bölümü öğretmenlerinden Hüsnü Demirtaş da, hasta çocuklara destek vermek adına böyle bir etkinliğe katıldıklarını dile getirdi. 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle moral açısından çocukların yanında bulunarak toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini de ifade eden Demirtaş, öğrencilerinin böyle güzel günlerde okudukları bölümlerinin kitlesini de öğrendiklerini dikkat çekti.

ÇOCUKLAR VE VELİLERİ KEYİFLİ ANLAR YAŞADI

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde yatan Mert Ali adlı çocuğun velisi Sahiye Denli de yapılan etkinlikten çok mutlu olduklarını ifade ederek oğlunun hastalığı nedeniyle huzursuz olduğunu ancak yapılan etkinlikle bir nebze olsun keyifli dakikalar geçirdiğini kaydetti. Bir diğer hasta çocuk Halil Burak Acar ise hastanede vaktini yatarak geçtiğini fakat 23 Nisan dolayısıyla hazırlanan etkinlikle iyi bir gün geçirdiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.