25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali Başladı

25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali Başladı

Efeler Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali düzenlenen bir dizi etkinlik ile başladı. 4 gün sürecek festivalde çeşitli sanatçılar sahne alacak.

Efeler Belediyesi 25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı öncülüğünde eski Umurlu Belediyesi hizmet binası yanından başlayan kortej yürüyüşüne T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eşi Gülay Özakcan, Başkan Yardımcıları Sumran Ünal, Cengiz Sune, Derya Tıkır, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, CHP Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Efeler Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından festival alanına gelen protokol üyelerinin yerlerini alması ile başlayan festival programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan açılışı konuşması yaptı.

“ÇİFTÇİMİZ ALTERNATİF ÜRÜN ARAYIŞI İÇERİSİNE GİRDİ”

Umurlu Erik Festivalimiz çeyrek asırdır yapılagelen bir gün festival olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Festival denilince kültür, sanat etkinlikleri ile yapılan şölen ve şenlik olmakla birlikte bir bölgede yetişen çok önemli ürünün tanıtıldığı şölen günleri insanın aklına geliyor. Umurlu çiftçimizin ürettiği erik Türkiye’ye mal olmuş bir üründür. Son yıllarda Umurlu’da erik üreticimiz emeğinin karşılığını alamaz, ürününü değerlendiremez hale geldi. Yakından tanıdığımız birçok üreticimiz erik ağaçlarını sökerek, alternatif ürün arayışı içerisine girdiler. Ülkemizin değişik illerinde de erik üretilmeye başlanınca, ekonominin bir temel kuralı vardır. Ekonomide fiyat, üründe fiyat arz ile talep eğrisinin kesiştiği noktada oluşur. Eğer bir ürünü piyasaya ihtiyacın üzerinde sürüyorsanız, o ürün arzu edilen piyasa değerini bulmaz” dedi.

Çiftçinin alternatif ürün arayışı içerisine girdiğini ifade eden Başkan Özakcan, “Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış tarım politikalarının sonucu bugün çiftçilerimizin emeklerinin haklarını alamaz, ürettiklerinin karşılığını alamaz hale geldi, getirildi. Hepimiz biliyoruz, Umurlu mahallemiz en güzel ve en kaliteli erikleri ürettiği gibi Aydın ilimiz pamuk üretiminde de Türkiye’nin en kaliteli en lifli pamuğunu üreten bir ilimizdir. Pamuk üreticisi çiftçimiz de bugünlerde artık pamuk üretmekten vazgeçmiş duruma geldi. Onlarda alternatif ürün arayışı içerisindeler. Tarıma ve tarım ürünlerine yıllardır yapılamayan ve gerçekleştirilmeyen ve çiftçimize teslim edilmeyen o teşvikler maalesef bugün çiftçimizi büyük bir sıkıntı içerisine ekti. Bir ülkede tarımın kalkınması için her şeyden önce üretim planlamasının yapılmasına ihtiyaç var. Yıllardır bugüne geldiğimiz kadar hiçbir tarım ürünü konusunda ülkemizde, ülkemizi yöneteler bir üretim politikası, üretim planlaması yapmamıştır. Konya ili büyüklüğündeki Hollanda, sadece çiçek üretiminden ve ihracatından senede 50 milyar dolar kazanıyor. Ama onun dışındaki her türlü tarım ürünü tohumlarını bile biz Hollanda’dan alıyoruz. Bu kadar güzel ve verimli toprakları ile çalışkan insanı olan ülkemizde ekonomik olarak kalkınmanın, tarımın, çiftçimizin önünü açmanın bugüne kadar ülkemizi yönetenlerin birinci görevi olması gereken görevlerin yerine getirilmediğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara en kötü günlerinin en az 25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali kadar neşeli geçmelerini dileyen Başkan Özakcan vatandaşlara iyi eğlenceler dileyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN ÖZAKCAN’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Efeler Belediye Meclis Üyeleri tarafından festivale verdiği katkılardan dolayı Başkan Özakcan’a plaket ve çiçek taktim edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı sahnede göz doldururken, mehteran takımı sonrasında Efeler’in kardeş şehri Denizli’nin Bekilli ilçesinin Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’ya Başkan Özakcan festivalde kendilerini yalnız bırakmamasından dolayı çiçek sundu.

“MESUT BAŞKANIMIZ ADAM GİBİ ADAM”

Başkan Başkafa, Özakcan’ı daha önceki yıllardan da tanıdığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “Başkanımız adam gibi adam. Benim her zaman takdir ettiğim ve çalışmalarında başarılı olan birisi. Kendisine böyle bir festival düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalde son olarak zeybek ekibi yerel halk oyunlarını sergileyerek festivale katılan vatandaşlardan büyük alkış aldı.

SANATÇILAR SAHNE ALACAK

4 gün sürecek 25. Geleneksel Umurlu Erik Festivali’nde 7 Mayıs Perşembe günü akşamı Popstar Habibe, Pınar Dilşeker, 8 Mayıs Cuma günü akşamı Nilay Dorsa, Murat Başaran, ve son olarak 9 Mayıs Cumartesi günü akşamı Popstar Tayfun ve Suavi sahne alarak birbirinden güzel şarkıları ile Umurlu halkını coşturacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.