27 Mayıs Davası Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor

27 Mayıs Davası Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor

27 Mayıs Darbesi’nin DP’li milletvekilleri ve ailelerinde yol açtığı mali hak kayıplarının giderilmesi için TBMM aleyhine açılan dava Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.

DP eski GİK üyesi Samet Ocakoğlu, yaptığı açıklamada, “Anayasal düzeni hedef alarak ülke yönetimine hukuk dışı olarak el koyan 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesine doğrudan muhatap olmuş TBMM 11. Dönem üyelerinin, Anayasal Milletvekili özlük hakları kayıplarının Anayasal Hukuk Devleti ilkesinden aydınlanan yargı kararı ile ihya edilmesi talepli Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde 4 Aralık 2013 tarihinde açılan davamı pek çok vesile ile ifade ettiğim gibi Türkiye’deki demokratikleşme çabaları lehine önemli kazanımlar sağlayabilecek boyutta görmekteyim. Davam darbe hukuksuzluğunun doğrudan muhatabı TBMM 11 Dönem Demokrat Parti gurubu mensuplarından Manisa Milletvekili babam merhum Orhan Ocakoğlundan başka Başvekil Adnan Menderesin Genel Başkanı olduğu DP’nin 27 Mayıs darbesi mağduru Milletvekillerinin tümünü, Başvekil Adnan Menderes Hükümeti üyelerini, Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı ve pek çok bürokratı aile mensuplarıyla beraber davaya konu hak kayıpları yönünden ilgilendirmektedir” dedi.

“DAVAM ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU AŞAMASINA GELDİ”

Aralık 2013’te Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davamı gören Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin duruşmasız olarak dosya incelemesiyle ret kararı verdiğini kaydeden Ocakoğlu; “Bu karar davamızın vekili Av. Gökhan Karateke tarafından temyiz edildi ise de Yargıtay başvurumun Reddine karar verdi ve bu onama kararı Fazilet Buketi olarak tanımladığımız yol arkadaşlarımın Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davasına emsal karar olarak sunuldu. Sonuçta Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde 3 celse süren Fazilet Buketi davasında muhterem mahkemenin gerekçeli kararından anlaşıldığı üzere idari mahkeme yönünden Reddi kararı verildi. Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesinin davama dair kararı ve davam hakkındaki Yargıtayın onama kararı ve bu karara dair Karar Düzeltme Başvurum hakkında da Yargıtayın başvuruma dair Mart 2015 tarihli Ret kararı ardından, Anayasa Mahkememizin yargılama yetkisindeki konularda Anayasa Mahkemesinde dava hakkımın oluştuğu inancım ile ve anayasal hukuk devleti dayanağımızla 27 Mayıs davam avukatımız Gökhan Karateke’nin başvurusu ile Anayasa Mahkemesine taşınacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.