3 asır sonra tekrar Aydın'a kazandırıldı

3 asır sonra tekrar Aydın'a kazandırıldı

Aydın Efeler’de Tarihi Nasuh Paşa Külliyesi içindeki Zincirli Han, restorasyondan geçirilerek 3 asır sonra kapılarını tekrar açtı.

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ve Nasuh Paşa tarafından 18. yüzyılın başlarında Nasuhpaşa Külliyesi’nin bir parçası olarak yapılan Zincirli Han, birçok kervana ev sahipliği yaptıktan sonra terk edildiği sessizlikten restorasyon ile kurtularak Aydınlıların hizmetine girdi.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2.5 milyon lira harcanarak restore edilen Zincirli Han, ihaleyi kazanan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Han, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetlilerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

“HİZMET İÇİN ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Kültür turizmine katkı sağlayacağı belirtilen ‘Osmanlı Sokağı’ projesi içerisinde yer alan Zincirli Han’ın açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “ Aydın’ımıza böyle bir tarihi yapıyı kazandırmaktan çok mutluyuz. Aydın’ın böyle bir yere ihtiyacı vardı. Açılışını yaptığımız bu han ile 2016n’ın ilk açılışını gerçekleştirmiş olduk. Burası Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Biz de ihaleye girerek işletmesini aldık. Hizmet için herkesle ortak çalışmaya hazırız. Çok mutluyuz, böyle tarihi bir yeri Aydın halkıyla buluşturmak bize nasip oldu" dedi.

TARİHLE MODERNLİK İÇ İÇE

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilen ve çıkarıldığı ihalede 46 bin 750 liraya Aydın Büyükşehir Belediyesine işletmesi verilen tarihi handa; her odası tuvalet ve banyolu 50 yataklı butik otel, zemin katlarında iş yerleri ile ortadaki alanda düğün ve toplantı açık hava salonu bulunuyor. İçindeki yer ocakları restore edilen, iki katlı ve geniş orta iç avlusuyla, cemiyet toplantı, nişan ve düğünler için, nostaljik bir mekan olan hanın Aydın'ın turizm ve tanıtımında önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.