3 Yıl 8 Ay Valilik Yaptığı Erzurum’a İçişleri Bakanı Olarak Geldi

3 Yıl 8 Ay Valilik Yaptığı Erzurum’a İçişleri Bakanı Olarak Geldi

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 3 yıl 8 ay vali olarak görev yaptığı Erzurum’a yaklaşık 2 yıl sonra bakan olarak geldi. Bakan Öztürk, Erzurum’da 9’ncu Seçim Güvenliği Bölge toplantısına başkanlık y...

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 3 yıl 8 ay vali olarak görev yaptığı Erzurum’a yaklaşık 2 yıl sonra bakan olarak geldi. Bakan Öztürk, Erzurum’da 9’ncu Seçim Güvenliği Bölge toplantısına başkanlık yaparak alınacak tedbirleri açıkladı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, dün gece saatlerinde Erzurum’a geldi. Geceyi Erzurum’da konaklayarak geçiren Bakan Öztürk, bugün Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz ile birlikte ilk olarak Vali Ahmet Altıparmak’ı daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret eden Bakan Öztürk, “Bu şehir benim için çok önemli. Okul hayatım ve daha sonrada Valilik görevim burada oldu. Şimdi de Bakan olarak buradayım. Bu medeniyet şehri benim için çok ayrı bir yere sahip” dedi.

Ziyaretlerin ardından İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Polis Evinde düzenlenen 9’ncu Seçim Güvenliği Bölge toplantısına başkanlık yaptı. Toplantıya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile bölgedeki 8 il valisi, emniyet müdürleri, jandarma komutanları katıldı.

Bakan Sebahattin Öztürk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi amacıyla bir dizi tedbirler alındığını belirtti.

İçişleri Bakanı Öztürk, “Önümüzdeki dönem yapılacak milletvekili seçimlerinde alınacak seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşmek amacıyla Valilerimiz, İl Jandarma Komutanlarımız, İl Emniyet Müdürlerimiz ve diğer ilgililerin katılımıyla bölge toplantıları yapıyoruz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlkini Bursa’ya gittiğimizde yaptığımız ve büyük katkı ve fayda beklediğimiz bu toplantılarımızın dokuzuncusunu, bölgemizde bulunan 8 ilimizin katılımıyla bugün gerçekleştireceğiz. Amacımız; ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak.Seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihin gerçekleştirilmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak ve güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir. Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sistemi uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimler, senato seçimleri, yerel seçimler ve ara seçimleri, referandum ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüz akı ile çıkılmıştır.

Geçmişten günümüze yapılan tüm seçimler huzur ve güven ortamında gerçekleşmiş, vatandaşlarımız, basınımız ve sivil toplum örgütleri son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Bu seçimde de yürütülecek çalışmalarla ilgili siyasi partilerimizden, adaylarımızdan, kamuoyundan ve medyadan göstermiş oldukları destek ve anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum ve bu anlayışın devam etmesini bekliyorum. Aynı şekilde Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuş, seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen büyük bir donanım ve bilgiye sahiplerdir. Deneyimlerini bu seçime de yansıtacaklarına olan inancım tamdır. 7 Haziran 2015 tarihinde milletvekilli genel seçimleri olup, seçim süreci 10 Mart tarihi itibariyle başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan, hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirlerini alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bu amaçla 26-27 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara’da Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın katılımı ve 81 İl Valimiz ile seçim güvenliği konularını da görüştüğümüz bir toplantı gerçekleştirdik. Geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları dikkate alınarak, 25. dönem milletvekili seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge yayınlanıp 81 İl Valiliğine gönderilmiştir. Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve yüksek seçim kurulu kararlarının bazılarını içeren el kitabı hazırlanmış ve Valilikler ile diğer ilgili yerlere dağıtımı yapılmıştır. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Acil Afet Durum Yönetim Merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek, ayrıca her ilimiz kendi özelliğine ve şartlarına göre ilave tedbirleri uygulayacak ve bu konudaki görüşlerini bize anlatma fırsatını bulacaktır. Toplantımızın bundan sonraki bölümünde illerimizin seçim güvenliği ile ilgili çalışmaları, sorun ve ihtiyaçları konusunda daha detaylı görüş alışverişinde bulunacağız. Sözlerime seçim sürecinde herkesin barış içinde, yarış anlayışıyla hareket etmesini hatırlatarak son verirken, toplantımızın verimli ve faydalı olmasını temenni ediyorum. Seçimlerin huzurlu geçmesini Türkiye için, milletimiz için, demokrasimiz için, Erzurum için hayırlara vesile olmasını diliyor, gösterdiğiniz ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. “

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.