30 Büyükşehirde Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi

30 Büyükşehirde Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi

ORC Araştırma Merkezi, ‘Cumhurbaşkanlığı Seçimi, Genel Seçim, Hükümet Politikaları’ ile ilgili 30 büyükşehirde 5 bin 180 kişi ile anket tekniğini kullanarak araştırma yaptı.

Yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 57'si Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda ilk turda seçileceğini söyledi. ORC Araştırma tarafından 30 büyükşehirde 5 bin 180 kişiyle yapılan ankette “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılanların yüzde 49,1’i AK Parti, yüzde 24,8’i CHP, yüzde 16,3’ü MHP, yüzde 6,8’i BDP ve HDP, yüzde 3’lük bir kısım ise diğer cevabını verdi.

“AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olursa ilk turda seçileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, yüzde 57 evet seçilir, yüzde 35,5 hayır seçilmez sonucu çıktı.

“Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa oy verir misiniz?” sorusu üzerine ise katılımcıların yüzde 52’si ‘Evet Oy Veririm’ cevabını verdi.

“Size göre AK Parti tüzüğünde yer alan, milletvekilliği için en fazla 3 dönem üst üste aday olabilme kuralı değiştirilmeli mi?” sorusuna katılımcıların yüzde 45,2’si ‘3 Dönem Kuralı Devam Etmeli’ cevabını verirken, yüzde 40,5’i ise ‘3 Dönem Kuralı Kaldırılmalı’ dedi.

“Başbakan’ın 1915 olaylarına ilişkin Ermenilere taziyede bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 55,7’si olumlu, yüzde 32,9’u olumsuz olarak cevap verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.