“301” Madenciyi Anmak İçin İstanbul’dan Soma’ya Yürüyorlar

“301” Madenciyi Anmak İçin İstanbul’dan Soma’ya Yürüyorlar

Kadıköy’de toplanan bir grup, sona faciasının yıldönümünde hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. Yere baretlerle “Soma 301” yazan grup üyelerinden bazıları Soma’ya gitmek için yürüyerek yola çıktı.Kad...

Kadıköy’de toplanan bir grup, sona faciasının yıldönümünde hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. Yere baretlerle “Soma 301” yazan grup üyelerinden bazıları Soma’ya gitmek için yürüyerek yola çıktı.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi andı. Grup Soma’da yaşana faciayı anlatan bir resim sergisi açtı. Grup, çalınan alarmın ardından yanlarındaki baretlerle yere, “Soma 301” yazdı. Grup, daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Halkevleri Derneği Genel Başkanı Oya Ersoy, “Soma’da maden ocağında, 301 madencimizi,301 işçimizi, kardeşimizi, oğlumuzu, babamızı kaybettik. 301 kocaman bir rakam. Sadece bir sayı değil. 301 tane aile, yara aldı, ocakları söndü ve hala acısıyla yaşamaya çalışıyor. Bir yıl geçti ve bir yıldır Soma’nın acısı devam ediyor. Ve Soma’nın acısı asıl sorumlular yargılanana kadar da devam edecek” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, yerdeki baretlerin yanına çiçek bıraktı. Çiçek bırakanlar arasında, CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi de vardı. Grup daha sonra, Soma’ya gidecek olan 11 kişiyi uğurlayarak, dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.