“4 günlük işi, 2017’deki plana aldılar”

“4 günlük işi, 2017’deki plana aldılar”

Germencik Belediyesi, ilçede bazı sokaklara sıcak asfalt çalışması yapacağını belirterek, çalışma yapılacak alanlardaki su arızalarının önüne geçmek için ASKİ’den asbest boruların değiştirilmesini istedi.

Ancak ASKİ, yapılacak işlerin yoğunluğunu gerekçe göstererek, ilgili alanlar için çalışmalara 2017 yılında başlanılacağını söyledi. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “4 günde yapılacak bir işi, 2017 yılındaki plana aldılar” diyerek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi ayrım yaptığını iddia etti.

Germencik Belediyesi, Camıkebir Mahallesi’ndeki Yıldırım, İstiklal, Şeref, Hürriyet, Fevzi Çakmak, Namık Kemal, Bereket ve Ufuk Sokaklarındaki parke taşlarını kaldırarak, yerine sıcak asfalt yapacağını belirterek, bu sokaklardaki su arızalarının önüne geçmek amacıyla asbest borularının değiştirilmesini Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden istedi. ASKİ’den gelen yanıtta ise, “Mevcut iş programı ve 2016 yılı öncelikli iş programları listesi de gözetilerek, 2017 iş programına alınması uygun görülmüştür” denildi. Germencik Belediyesi'nin MHP’li Başkanı Ümmet Akın, ASKİ’nin ‘Parke taşlarını biz değiştiririz’ demelerine rağmen, değiştirmediklerini söyledi.

“30 TRİLYONA NE YAPTILAR?”

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaklaşık 3 hafta önce gelen cevapla ilgili makam odasında basın toplantısı düzenledi. Akın, şunları söyledi:

“Bu sokaklar toplam bin 300 metrekare. Bu işin yapımı dört gün anca sürer. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi bir işi altı haftada bitiremedi. Burada kasıt mı var? Burada yaşayan vatandaşlarımız mağdur durumda. Bizim yapmak istediğimiz yolun bile içme suyunu değiştirmekten aciz bir ASKİ var. Göreve geldiklerinden bu yana Germencik’ten yaklaşık 30 trilyon para toplandı. 30 trilyonluk parayla ne kanalizasyon, ne su, ne de yapılmadık yol kalmaz. Bu değirmenin suyu nereye gidiyor?”

“İSTİFA ETSİN”

“Şu anda saymakla bitmez aldatmaca bir belediyecilik var” diyen Başkan Akın, “Eğer sayın başkan aksini iddia ediyorsa basının karşısına çıksın, icap ediyorsa tartışırız, ben hazırım. Aydın’a neler yapılacağıyla ilgili tüm ilçe belediye başkanlarını bir arada toplayıp fikirlerini alsın. İlçelere eşit miktarda hizmet versin. Profesyonel bir çalışma ekibiyle tüm partililerin görüşlerini ve hizmet sıkıntılarını ve ilçelerde yapılacakları bir arada görüşerek yatırım programına geçmezsek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu görevinden derhal istifa etsin. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı kendine ‘topuklu efe’ demesin. Onun topuğu kırıldı” dedi.

“KİMİN SORUMLULUĞUNDA İSE ÇÖZÜLSÜN”

Germencik Camıkebir Mahallesi’nde esnaflık yapan Tahir Özer ise, ilgili sorunun yetki karmaşasından kaynaklandığını belirterek, “Yapılacak olan yol, hangi belediyenin sorumluluğunda ise bir an evvel çözüme kavuşturulsun. Biz sokakların tozundan, çamurundan bıktık. 40 dereceyi bulan hava sıcaklarından dolayı kapıyı pencereyi açamaz duruma geldik. Yetkililerin olaya duyarlı davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum