45 derecede ekmek kavgası

45 derecede ekmek kavgası

Nazilli’de tarım işçileri, sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu Menderes Ovası’ndaki pamuk ve çilek tarlalarında çalışarak ekmek parası için ter döküyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde pamuk ve çilek tarlalarında çalışan kadın tarım işçileri, sabahın erken saatinde başladıkları mesailerini kavurucu sıcağın altında sürdürüyor. Kimi evinin geçimini sağlamak için çalışırken, kimi ise okuyan çocuklarının eğitim masrafı için ter döküyor. Çilek tarlasında sezonun son hasadını toplayan kadın işçilerden 3 çocuk annesi 47 yaşındaki çilek işçisi Cennet Apar, sıcakların iyice arttığını, çalışmaya mecbur olduğunu söyledi. Apar, “Sıcaklar iyice arttı. Bitiş saatinin gelmesi için uğraşıyoruz. Ekmek parası için çalışıyoruz hepimiz. Bu havada çalışmak çok zor. Eve gidince kendimizden geçiyoruz” diye konuştu.

“SICAKTAN BEYNİMİZDE YANIYOR”

Nazilli Ovası’nda 45 derecenin altında pamuk çapasına giden kadın işçiler, 45 liraya çalıştıklarını dikkat çekti. 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Halime Zeray, sıcakta çalışmanın zor olduğunu belirtti. Zeray “Saat 4.5’da başladık ve 12.30’da bırakıyoruz. Havalar çok sıcak. Eğildiğimiz zaman sanki beynimiz de yanıyor. Bu tarım işçilerinin hakları gerçekten yok. Daha önceden tarlaya gelmiyordum. Maddi sıkıntılardan dolayı bu sıcaklara katlanıyoruz” dedi.

Sıcaktan bunalan kadın işçiler ara ara mola vererek, gölgeliklerde dinleniyor.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

tarim1.jpg

tarim2.jpg

tarim4.jpg

tarim5.jpg

tarim3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum