49. Kocaeli Fuarı Açıldı

49. Kocaeli Fuarı Açıldı

KOCAELİ (İHA) – 49. Kocaeli Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Üniversite mezunu olup teknolojiye ilgi duyan gençleri yakında kursa alacağız. Başarılı ol...

KOCAELİ (İHA) – 49. Kocaeli Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Üniversite mezunu olup teknolojiye ilgi duyan gençleri yakında kursa alacağız. Başarılı olan gençlerin yüzde 60’ına da iş garantisi vereceğiz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 49. Kocaeli Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törene Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Artık 10 yılı geride bıraktık. Zaman su gibi akıyor. Ama inanın insanların yüreklerine su serpen, hayatımızı güzelleştiren, özgüvenimizi arttıran, bilgimizi, donanımımızı geliştirdiğimiz, bedenen, ruhen tecrübe olarak çok şeyler kazandığımız bu KOMEK ailesi, bu halk üniversitesi, gerçekten en önemli hizmetlerimizden bir tanesi” dedi.

Konuşmasında Bilişim Vadisi sayesinde ortaya çıkacak imkanları anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Benim çocuğum üniversite mezunu ve işsiz diyenlere sesleniyorum. Şu anda en büyük problemimiz üniversite mezunu işsiz insanlarımız. Yarın sabah saat 11.00’de Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi’nin temelini atıyoruz. Altyapı çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Yarın üstyapının da temele harcını koyacağız. Şu anda, daha orası bitmeden, Türkiye’de 70 bin acilen bulmamız gereken Bilişim Uzmanı var. 70 bin şu anda bizim elimizde Bilişim Uzmanı olsun, içeri yerleştirebiliriz. Ama aradığımız nitelikte elemanı da bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçmesi için gençlere çağrı yapan Bakan Işık, “Şimdi bir projeyi başlatıyoruz. Evinde, ailesinde, işsiz gençlerimizin mutlaka bunu duymasını istiyoruz. Üniversite mezunu olup teknolojiye ilgi duyan gençleri yakında kursa alacağız. Onların kursa geldikleri her bir gün için cep harçlığı vereceğiz. 25 TL ile 35 TL arasında bir rakamı her gün vereceğiz. Gidip para harcamak yerine gelecek hem kurs görecek, hem de cep harçlığı alacak. Onların yol paralarını vereceğiz. Onların bir öğün yemeğini vereceğiz. İŞKUR, Bakanlığımız olarak biz, TÜBİTAK, KOSGEB, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, Sanayi ve Ticaret Odamız hep beraber yapacağız ve gençlerimizi önce uluslar arası geçerlilikte bir sertifikaya sahip kılacağız. Gençlerimiz 6 ay kurs alacak. Gerekirse 1 yıl kurs alacak. Ama o kursun sonunda girdiği sınavda başarılı olduğunda bütün uluslar arası geçerliliği olan sertifikayı alacak. Ondan sonra bu gençlerimizin en az yüzde 60’ına da iş garantisi vereceğiz. Hakikaten üniversite mezunu gençlerimizde bir işsizlik problemimiz var. Gelin bunu birlikte çözelim. Gelin bu kursa ilgi duyun. Şu anda Bilişim Vadisi hizmete girdiği zaman, orada 100 bin insanın çalışma kapasitesi var. Bunlara en kolay Kocaeli’den istihdam oluşur. Ama bütün fırsatlar hazırlıklı beyinler içindir. Ben gençlerimize, ailelerimize, özellikle de annelerimize çağrı yapıyorum. Bu kurslara lütfen ilgi gösterin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sahne üzerine açılan kurdeleyi keserek 49. Kocaeli Fuarı’nın resmi açılışını gerçekleştirdiler. Kurdelenin kesilmesinin ardından Bakan Işık ve beraberindekiler fuar alanındaki stantları tek tek dolaşarak incelemelerde bulundular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.