5 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 75 gözaltı

5 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 75 gözaltı

İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Yalova'da sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda 45’i öğretmen, 20’si özel güvenlik görevlisi, 10’u ev hanımı 75 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Yalova’de eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Çoğunluğu öğretmen ve özel güvenlik görevlisi 75 kişi gözaltına alındı.

20 SİLAHLI ÖZEL GÜVENLİK GÖZALTINA ALINDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ikisi Manisa'da 24 adrese eş  zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle 20 silahlı özel güvenlikçi gözaltına alındı. Şüphelilerin kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirtildi. Adreslerde yapılan aramalarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, örgütün finans kaynaklarına ilişkin belgeler ile örgütün yayın organlarının abonelik bilgileri ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.   Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

50 ADRESE BASKIN, 45 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma  kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 50 adrese eş  zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılan 45 öğretmen gözaltına  alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerden 11'nin  cep telefonunda "ByLock" programı bulunduğu belirtildi. Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen öğretmenler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirildikleri sırada şüphelilere bir kişi tepki gösterdi.

YALOVA VE KOCAELİ’NDE EV KADINLARI VE İŞADAMLARINA OPERASYON
Kocaeli ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 10 zanlı yakalandı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma doğrultusunda  Karamürsel ve Gölcük ilçeleriyle Yalova'da belirlenen adreslere eş zamanlı  operasyon düzenledi.Operasyonda, aralarında iş adamları ve ev hanımlarının da bulunduğu  Yalova'da bir, Karamürsel'de 7 ve Gölcük'te 2 kişi yakalandı.

Kaynak: Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.