5. Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali Başladı

5. Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali Başladı

5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Açılış programında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ’müzik ruhun gıdasıdır’ sözünden yola çıkarak vatandaşların hem midelerini hem...

5. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali başladı. Açılış programında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ’müzik ruhun gıdasıdır’ sözünden yola çıkarak vatandaşların hem midelerini hem ruhlarını doyurmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl 5.’si düzenlenen Edirne Bando ve Ciğer Festivali, törenle başladı. Kentte görev yapan ciğercilerden ve çeşitli bando gruplarından oluşan kortej, ilk olarak Edirne Belediye Başkanlığı binası önünde toplandı. Belediye önünden hareket eden kortej, kentin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi olan Saraçlar’da hazırlanan program alanına hareket etti. Açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 5.’sini düzenledikleri festivalde bir takım değişiklikler hazırladıklarını belirterek, “İstedik ki hem bando hem de ciğer festivali kentin tanıtımına, marka değerine bir katkı sağlasın ama diğer taraftan da Edirneli hemşehrilerimizin geleneksel ve tarihi bir lezzet olan, olağanüstü bir lezzet olan tava ciğerle karınlarını doyururken, hem ülkemizin bandolarını hem de diğer ülkelerden şehrimize gelen bandoların verecekleri konserlerle, çalacakları parçalarla da, ‘müzik ruhun gıdasıdır’ sözünden hareketle ruhlarını da doyurmak istedik” ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de birçok festivale katıldığını ancak ilk kez ciğerin festivaline katılacağını dile getirerek, “Tadımsız festivalin ciğerini gördük ama karnımız aç gördük. Ne olur bilmiyorum. Pazar günü bekleyeceğiz herhalde. Güzel ciğerimizi Edirne’de yaşıyorsak tatmış olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından festivale farklı ülke ve şehirlerden gelen bando takımları gösteri sundu. 3 günlük festivalin kapanış gününde acı biber yeme yarışması düzenleneceği ve vatandaşlara ücretsiz ciğer dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.