‘5 Yıllık Süreçte Bir Çok Siyasi Manevra Olur’

‘5 Yıllık Süreçte Bir Çok Siyasi Manevra Olur’

MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Büyükşehir Yasası’ndan bir çok belediye başkanının rahatsız olduğunu öne sürerek, “Bu yasa, bu şekilde devam ederse, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bir çok siyasi manevra olur” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında Büyükşehir Yasası’nı değerlendirdi. Belediye meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Alıcık, Büyükşehir Yasası’ndan bir çok belediye başkanının rahatsız olduğunu öne sürerek, “Bu yasa, bu şekilde devam ederse, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bir çok siyasi manevra olur” dedi.

• ‘KAYNAK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Büyükşehir Yasası’yla birlikte Nazilli Belediyesi’nin gelirlerinde önemli derecede düşüş yaşandığına dikkat çeken Başkan Alıcık, “Geçtiğimiz yıl İller Bankası’ndan aylık ortalama 3,6 milyon TL geliyordu. Bu yıl ise bu rakam 2,2 milyona düştü. Bizim aylık 880 bin TL işçi paramız var. 1 milyon TL’ye yakın temizlik şirketi personeli ödememiz var. Vergimiz var, SGK, elektrik ödemelerimiz var. Elimizden geldiğince kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Alacaklarımızın üzerine gidiyoruz” şeklinde konuştu.

haberin-videosu-072.gif

• ‘BÜYÜKŞEHİR YASASI’NDAN ÇERÇİOĞLU DA RAHATSIZ’

Türkiye’deki 31 Büyükşehir Belediyesi ve bu belediyelere bağlı ilçe belediye başkanlarının tamamının Büyükşehir Yasası’ndan rahatsız olduğunu söyleyen Haluk Alıcık, “Ekim ayına kadar bu yasanın düzeltileceği ifade ediliyor. Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’yla beraberdik. Yaklaşık 45 dakika bu yasayı, sıkıntılarımızı konuştuk. Bu yasa bu şekilde işlemeye devam etsin bir çok belediye başkanı gereğini yapacaktır. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bir çok siyasi manevra olur” ifadelerini kullandı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

1108nasilder1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.