“55 Yılın Hikayesi” Defilesi

“55 Yılın Hikayesi” Defilesi

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü kuruluşunun 55’inci yıl dönümü nedeniyle “55 Yılın Hikayesi” adı altında defile düzenledi.Defile öncesi enstitüde okuyan öğrenciler tarafından yapılan Osmanlı temalı serami...

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü kuruluşunun 55’inci yıl dönümü nedeniyle “55 Yılın Hikayesi” adı altında defile düzenledi.

Defile öncesi enstitüde okuyan öğrenciler tarafından yapılan Osmanlı temalı seramik, cam, çini, minyatür ve mozaiklerden oluşan toplam 55 eser sergilendi. Serginin ardından defile yapıldı.

Defile öncesi konuşan Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan, “Samsun Olgunlaşma Enstitüsü 1960 yılında Türkiye’nin 4’üncü enstitüsü olarak kurulmuş. Türkiye’de şuanda 15 olgunlaşma enstitüsü var. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nün 55. yılını kutluyoruz. Bir şehrin plakası ile bir kuruluş yıl dönümü denk geldi. Onun için biz bunu çok önemsedik. Defilede olgunlaşma enstitüsünde 55 yıldır üretilen koleksiyonların karması olan 55 parçalık bir defile izleyeceğiz. Bu defilemizin bir özelliği de Türkiye’nin tarihi sürecini de gösterecek. Buradaki bütün kostümler olgunlaşma enstitümüz tarafından hazırlandı” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Geçmişten Günümüze” adı altında Osmanlı saray giysileri, Atatürk kostümleri, Cumhuriyet dönemi giysileri ve Anadolu kadın giysilerinden oluşan toplam 55 kostüm “55 Yılın Hikayesi” adı altında sergilendi. Birbirinden çok şık olan kıyafetler başta Vali Yardımcıları olmak üzere salonda bulunanlardan tam not alırken, defile ayakta alkışlandı.

Sheraton Otel’de düzenlenen defileyi Samsun Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu, Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Ali Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdurrahman Aksoy, Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nün ilk öğrencisi Sabiha Altuniç, dekanlar, öğretim üyeleri, kamu ve özel hastaneler başhekimleri, işadamları ve çok sayıda davetli izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.