6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali ’Gala’ Konseriyle Son Bulacak

6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali ’Gala’ Konseriyle Son Bulacak

Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 18 Haziran 2015 Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında, dünyaca ünlü solist sanatçıların katılaca...

Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 18 Haziran 2015 Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında, dünyaca ünlü solist sanatçıların katılacağı Gala Konseri ile son bulacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesinin sahnelediği ’Romeo ile Jülyet’ operasının ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından, 15-16 Haziran 2015 akşamları, Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde sahneye konulacak Saraydan Kız Kaçırma operası ile devam edecek festival programı Gala Konseri ile sona erecek.

Yıldız solist sanatçılar ile bir sanat şölenine imza atılacak bu gecede tenor Ünüşan Kuloğlu, tenor Murat Karahan ile soprano Catherine Foster ve mezzosoprano Michelle Breedt sahne alacak.

Solistlere eşlik edecek İstanbul Devlet Opera Orkestrasını Alman şef Raoul Grüneis yönetecek.

Programda; Richard Wagner’in “Rienzi“ ve “Tristan ile İsolde” operalarından, Giuseppe Verdi’nin “Nabucco” ve “Rigoletto”, Giacomo Puccini’nin “Tosca” ve “Manon Lescaut” operalarına uzanan geniş repertuvardan bölümler yer alacak.

Gala konserini gerçekleştirecek solist sanatçılardan Ünüşan Kuloğlu, Catherine Foster, Michelle Breedt’in kariyerleri ve repertuvarlarının büyük kısmını Richard Wagner’in eserleri teşkil ederken, Murat Karahan başarılı bir belcanto yorumcusu olarak tanınıyor.

Konuk orkestra şefi Raoul Grüneis; 2010 - 2012 yılları arasında Genel Müzik Yönetmeni olarak İstanbul Devlet Opera Orkestrasını başarıyla yönetmiş ve “Ariadne Naxos’ta” eserindeki başarısıyla Türkiye’deki eleştirmenlerce Yılın Şefi seçilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.