600 yıllık ağaç artık dayanamadı!

600 yıllık ağaç artık dayanamadı!

Güdüşlü Mahallesi’nde bulunan 600 yıllık anıt ağaç vasfına sahip çıtlık ağacı kök kısmındaki içten çürüme nedeniyle devrildi. 

Aydın il sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 100’e yakın anıt ağaç arasında, 600 yaşında olması nedeniyle önemli bir yere sahip olan Koçarlı’ya bağlı Güdüşlü Mahallesi’ndeki ‘Yalnız Çıtlık’ adıyla bilinen anıt ağaç zamana yenik düştü. 

Sabah saatlerinde mahalle sakinleri tarafından köy içi mevkiinde kökünden ayrılarak gövdesi devrilmiş vaziyette bulunan ‘Yalnız Çıtlık’ı görenler büyük bir hüzne boğuldu. Mahalle sakinleri, gerek kendilerinin gerekse de atalarının onlarca anısına tanık olan ve anıt ağaç vasfı taşıyan tarihi değerin ömrünü tamamlaması nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİ”

Güdüşlü’de mahalle sakinlerince ‘Yalnız Çıtlık’ olarak adlandırılan anıt ağacın mahallenin sembol değerlerinden olduğunu söyleyen Muhtar Tarcan Arıcı, “Yalnız Çıtlık, kök kısmında içten çürüme nedeniyle ömrünü tamamladı. Bu anıt ağaç, gerek bizim çocukluğumuzun gerekse babalarımızdan dedelerimize ve onların da atalarına kadar onca anıya sahip bir değerdi. Bu sabah kök kısmından yıkıldığını görünce biz de şok olduk. Belediye ekiplerimiz ağacı fotoğrafladılar. 10-15 gün kadar daha yıkıldığı yerde kalacak. Mahallemizin girişinde 600 yıllık bir kavak ağacımız var. Artık o ağacımıza da gözümüz gibi bakıp, koruyup kollayacağız” dedi.

600-yillik-agac-zamana-yenik-dustu-107251-68e2b85cbe2934951959f0dcfc2f64ea-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.