67 Yaşındaki Engelli Oğluna Bakan Nazife Çeşmeci Yılın Annesi Seçildi

67 Yaşındaki Engelli Oğluna Bakan Nazife Çeşmeci Yılın Annesi Seçildi

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı’nın ev sahipliğinde şehit eşleri, gazi aileleri, koruyucu aileler ve sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sağladığı desteklerle çocuklarının eğitim...

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı’nın ev sahipliğinde şehit eşleri, gazi aileleri, koruyucu aileler ve sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sağladığı desteklerle çocuklarının eğitimlerini devam ettirmeye çalışan fedakar annelerin katılımıyla "Anneler Günü" kutlama programı düzenlendi.

Bir tesiste düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan’ın eşi Asiye Bayhan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın eşi Ayşe Acar, Baro Başkanı Levent Bozkurt’un eşi İfakat Bozkurt, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan ve davetliler katıldı. Hazım Kulak Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Bahar Meral Şahin’in ’Anne’ konulu sunumunun ile başlayan ’Anneler Günü’ programı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin şiir ve türküler seslendirdiği programla devam etti. Karşılıklı sohbetle devam eden programda Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, programa davet edilen anneler nezdinden bütün annelerin ’Anneler Günü’nü kutladı.

Annelik denildiği zaman bütün kadınların çok farklı şeyler hissettiğini belirten Ataklı, “Biz kadınlar bir anne olarak çok özeliz, hepimiz hepimiz bu özelliğimizi hissetmeliyiz” dedi.

Annelere saygının tartışılamayacağını belirten Ataklı, anneden babadan alınacak duanın önemine dikkat çekerek, “Gönülleri feth etmek çok önemli anne ve babasından hayır dua alan hiçbir evladın sırtının yere gelemeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Aksaray’da yaptıkları aile ziyaretlerinde anne ve babaların evlatlarının ziyaret etmemesi veya edememesini dile getirdiğini vurgulayan Adile Ataklı, “Bu çok üzücü bir durum, anneler her zaman ziyaret edilmeli; inancımız, örf ve adetlerimiz bunu emreder teşvik eder. Toplum olarak buna çok önem vermeliyiz. Anneler sadece anneler gününde değil her zaman yanlarına gidilerek elleri öpülüp onların hayır duası alınacak kimselerdir. Her gün anneler günüdür. Hepimiz çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeli anne ve babasına ailesine topluma hayırlı bir evlat yetiştirme gayretinde olmalıyız” diye konuştu.

Adile Ataklı daha sonra Aksaray’da 67 yaşındaki engelli oğluna büyük fedakarlıklar göstererek bakan 87 yaşındaki Nazife Çeşmecinin yanına giderek Çeşmeciyi bu yıl yılın annesi seçtiklerini söyledi. Çeşmeciyi tebrik ederek her zaman yanında olacaklarını belirten Ataklı, Ceşmeci’ye çeşitli hediyeler verdi. Programa katılan şehit eşleri, gazi aileleri, koruyucu aileler ve diğer davetliler görüşlerini aktararak düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.