69 asker hastaneye kaldırıldı

69 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında görevli 69 er, akşam yemeğinin ardından çeşitli şikayetlerle hastaneye kaldırıldı.

Komutanlığın General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından mide bulantısı ve kusma şikayetiyle revire müracaat eden 69 asker, buradaki ilk müdahalenin ardından Manisa ve Merkezefendi devlet hastanelerine kaldırıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 6 bin acemi erin eğitim aldığı Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinden sonra 85 erin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle tugayın revirine başvurduğunu belirterek, "Çok kısa zaman önce yaşanan acı tecrübe sebebiyle tugay revirinde durumu ciddi bulunan 69 Mehmetçiğimiz, Manisa ile Merkezefendi Devlet Hastanelerimize sevk edildi ve bu çocuklarımızın hastanelerimize yatışları sağlandı. Her birinin durumu iyi." dedi.

Vali Güvençer, erlerin 24 saat müşahede altında tutulacağını dile getirerek, "İlk hasta çocuklarımızdan alınan örneklerin laboratuvar tetkik sonuçlarına göre herhangi bir toksikolojik bulgu vermedi ama kesin bir şey söyleyebilmek için 24 saat takip etmemiz lazım." diye konuştu.

Askerlerin durumuyla net bilgi almak için hastaneye gittiğini aktaran Güvençer, şunları kaydetti:

"Memnuniyet verici olan saat 22.30'dan itibaren Tugay Komutanlığı revirine benzer şikayetten yeni askerlerimizin müracaat etmemiş olması ve hastanedeki müşahede altındaki çocuklarımızın mide bulantısı ve kusma dışında ateş, ishal ve benzeri farklı komplikasyonlarla karşılaşmamış olmamaları. Çocuklarımızın durumlar iyi, takip altındalar."

GEÇEN AY 2 ZEHİRLENME VAKASI DAHA YAŞANMIŞTI

Manisa'da 23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 1046 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, bir asker yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.