7 Projeye Hibe Desteği

7 Projeye Hibe Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 13.Başvuru Çağrı Döneminde sunulup incelemesi tamamlanan 7 projeyi onayladı.TKDK, aralarında 3 soğuk hava deposu, 3 ma...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 13.Başvuru Çağrı Döneminde sunulup incelemesi tamamlanan 7 projeyi onayladı.

TKDK, aralarında 3 soğuk hava deposu, 3 mandıra, bir de balık işleme tesisinin yer aldığı 17 milyon 489 bin TL yatırım değerindeki 7 proje için Sözleşme İmza Töreni düzenledi. Törene proje sahiplerinin yanı sıra, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer katıldı. Törende konuşan TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, onaylanan projelerin ikisinin Merkez’den, üçünün Yenice’den, diğer iki projenin ise Biga ve Bayramiç ilçelerinden olduğunu belirterek, bu projelerin istihdam ve ekonomiye çok önemli katkılar sunacağını söyledi. Ortan ayrıca 10 Haziran’da tamamlanan 14.Başvuru Döneminde 12 milyon liralık proje kabul ettiklerini ifade etti. Vali Çınar, yaptığı konuşmasında ilin tarım potansiyelinden ve TKDK’nın desteklerinden övgüyle bahsetti. Programın sonunda Vali Çınar’ın elinden hibe çeklerini alan proje sahipleri heyecanlarını gizleyemedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.