75 Yaşında! 1 saat içinde 50 defa kalbi durdu!

Aydın’da bir saat içerisinde yaklaşık 50 defa kalbi duran 75 yaşındaki Ayşe Dursun, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör ve ekibi, 75 yaşındaki Ayşe Dursun isimli hastaya başarıyla sonuçlanan bir stent takma operasyonu gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör ve ekibi, ritim bozukluğu fırtınası sebebiyle 1 saat içinde yaklaşık 50 defa kalbi duran hastayı, başarılı geçen operasyonun ardından hastayı sağlığına kavuşturdu. Güngör, yaşam destek ünitesine bağlı olarak yoğun bakıma yatırdıktan sonra Dursun’a rahatsızlığın izlenmesi ve uygulanan tedavi hakkında bilgi verdi.

Yapılan anjiyografi işleminde kalbinin sol ana damarının yüzde 99 oranında tıkanıklık tespit edilen Ayşe Dursun’u başarılı bir stent takma operasyonuyla sağlığına kavuşturduklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Güngör, “Rahatsızlığın tespitinden, damara stent yerleştirene kadar geçen sürede hastada birçok defa kalp durması ve ritim bozukluğuyla karşılaştık. Bunun sonucunda defibrilasyon işlemi denilen şok verme tedavisini uyguladık. Damarın açılması ve ilaç tedavisi ile ritim bozukluğunu kontrol altına aldık” dedi. Uyguladıkları tedavi ile hastanın hızla sağlığına kavuştuğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, kardiyoloji ekibi olarak tüm bölge hastalarına 24 saat hizmet verdiklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.