8 oyla 4'üncü parti oldu

8 oyla 4'üncü parti oldu

Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar’ın, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulunması üzerine, partilerin sıralaması değişti.

Demokrat Parti, Çine’de 4. Parti oldu.

Yanlışlıkla partisinin aldığı 8 oyun bir başka partiye yazıldığını tespit eden Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, “1 Kasım Milletvekili seçimlerinde Çine Atatürk İlkokulu’nda 1063 nolu sandıkta oy kullandım. Ailemle birlikte partimize oy verdim. Bu sandıktan partimize 8 tane oy çıktı. Bu oylar yanlışlıkla Demokratik Sol Parti’ye yazılmış. Bu sorunu Çine İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe ile müracaat etim. İlçe Seçim Kurulu Başkanı bu hatayı düzeltti. Partimiz Çine’de 292 oy almıştı. Bu oyun üzerine 8 oy daha ilave edilerek 300 oya çıktı ve dördüncü parti olduk” dedi.

İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanı, Demokrat Parti’nin 8 oyunu Demokratik Sol Parti’ye yazıldığını tespit ederek bu hatayı düzeltti.

Buna göre; CHP 15 bin 5 oyla birinci, AK Parti 14 bin 338 oyla ikinci, MHP 3 bin 940 oyla üçüncü, DP 300 oyla dördüncü ve HDP 297 oyla beşinde parti oldu. 

 

KAYNAK:DENGE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.