81 yaşında tüm gününü kitap okumakla geçiriyor

81 yaşında tüm gününü kitap okumakla geçiriyor

Nazilli'nin Hasköy Mahallesi'nde yaşayan Kübra Kömür (81), ilerleyen yaşına rağmen gününün tamamını kitap okumakla geçiriyor.

DENGE - Kitap okumanın yaşının olmadığını belirten Kömür, "İlkokuldan sonra ben okumaya devam etmek istedim; fakat babam okutmadı. Ben de elime geçen her şeyi okudum" dedi.

81 YAŞINDA, HALA OKUYOR

İlerleyen yaşına rağmen tüm gününü kitap okumakla geçiren Kübra Kömür, "Eşim 83 yaşında. Ona beraber kitap okuyalım diyorum ama o çalışmaya gidiyor. Ben de kendim sabahtan akşama kadar kitap okuyorum" dedi. Dört çocuk annesi olan Kömür, oğullarının ve mahallelinin sık sık ona kitap getirdiğini belirterek,"Elime ne geçse okuyorum. Kitaplar çok güzel, onlar olmadan zaman nasıl geçer bilmiyorum"dedi.

BABASI OKUTSA ÖĞRETMEN OLACAKTI

İlkokul öğretmeninin ona, "Okumayı bırakma" dediğini hala hatırladığını belirten Kömür,"İlkokuldayken öğretmenim çok başarılı olduğumu ve okumam gerektiğini söyledi. Ben de babama ilkokuldan sonra ortaokula gitmek istediğimi söyledim; ama babam izin vermedi" dedi. Babasını okumak için ikna etmeye çalıştığını söyleyen Kömür,"Babama her fırsatta okumak istediğimi söyledim. O da bana 'Okuyup ne yapacaksın' dedi. Ben 'Belki öğretmen olurum' dedim. Ağabeylerimi okuttu, beni okutmadı. Ama ben okumayı hiç bırakmadım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.