81 yıldır Nazilli'deki o anı hala yaşıyor

81 yıldır Nazilli'deki o anı hala yaşıyor

Karacasu'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80.yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene Atatürk'ü Sümerbank'a geldiğinde gören 93 yaşındaki Hasan Öncü, Ulu Önder'e yazdığı şiirle damga vurdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde Karacasu'da düzenlenen törenle anıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne çelenk sunma ile başladı. 09.05'de sirenlerin çalmasının ardından Karacasu Kültür Merkezi'nde Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri anma programı yaptı. Karacasu Kültür Turizm Tanıtım Derneği tarafından hazırlanan Atatürk'ün fotoğraflarının olduğu sergi gezildi.

"ATATÜRK'Ü ANARAK YAŞIYORUM"

Nazilli'nin Sümerbank açılışına geldiği dönemde Ulu Önder'i karşılayan öğrencilerden biri olan 93 yaşındaki Hasan Öncü, "Atatürk, Sümerbank'a geldiğinde 12 yaşındaydım. Bu yaşıma kadar her gün Ulu Önder'i anıyor, her gün onu ilk gördüğüm anı hatırlıyorum. Atatürk hayatta olmamasını rağmen düşüncelerini her zaman yaşatmalıyız" diyerek Atatürk'e yazdığı şiiri okudu.

Atatürk'ün sevdiği şarkıların da dinletildiği program 10 Kasım temalı şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona ererken programa Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhuriyet Savcısı Osman Aslıyüksek,İlçe Jandarma Komutanı Onur Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Davut Özkan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.