96 yaşındaki eski muhtara gasp şoku !

96 yaşındaki eski muhtara gasp şoku !

Nazilli’de 26 yıl mahalle muhtarlığı yapan, 96 yaşındaki Cemal Ceylan, evinde dövülerek, gasp edildi.

Bir asırlık çınarın, 800 lira emekli maaşını çalarak kayıplara karışan üç çocuk, polis tarafından yakalandı. Hakim karşısına çıkartılan en küçüğü 12, en büyüğü 16 yaşındaki 3 çocuk’tan ikisi, tutuklanarak İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevine gönderildi.

kose.jpg

Uzun yaşamın memleketi Nazilli, bu olayla sallanıyor. 26 yıl Dumlupınar Mahallesi Muhtarlığı ve 20 yıl Nazilli Muhtarlar Derneği başkanlığı yapan 1921 doğumlu Cemal Ceylan, torunlarının torunu yaşındaki 3 çocuk tarafından evinde önce dövüldü, sonra da gasp edildi.  Eşini 20 yıl önce kaybeden 4 çocuk babası yaşlı adam, yalnız yaşadığı evinde ölüme terk edildi. 1 Temmuz’da 96 yaşına giren Cemal Dede zor günler geçiriyor.  İddiaya göre, bir süre önce Cemal Dede’nin bankadan para çektiğini gören iki çocuk, mahallelerinde oturan yaşlı adamı takibe aldı. 2 hafta içerisinde sayısız kere yaşlı adamın Dumlupınar Mahallesindeki evine giren çocuklar, mutfakta bulunan malzemeleri çaldı. Bir başka gün Ceylan’ın uyuduğu sırada odasına girerek üstü başını kontrol eden çocuklar, tacizlerini gün aşırı sürdürdü. 

DEMİR PARMAKLIK TAKTIRDI

Çocukların tacizinden bıkan Cemal Ceylan, demirciyi arayarak evinin kapısını ve camlarına demir parmaklık ve saç taktırdı. Bunun gecesinde harekete geçen çocuklar, taşla yaşlı adamın camlarını indirdi. Muhtarı ve polisi arayarak “Hayatım tehlikede” diyerek tedirginliğini dile getiren Ceylan, karakola giderek ifade verdi. Geçtiğimiz Salı günü yine harekete geçen ikisi kardeş üç çocuk, bahçe duvarlarından atlayarak Cemal Dede’nin evine girdi.

KÜREKLE KAFASINA VURDULAR

Çocukların duvardan atladığını gören Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uludağ, yaşlı adamın evine giderek kapıyı açmasını söyledi. Pencereye çıkan adam, kapıya yöneldiği sırada İ.K.(14), İ.K. (16) ve A.E.(12)’nin saldırısına uğradı. Cemal Dede’ye kürek ve fırça sapıyla saldıran 3 çocuk, yaşlı adamın cebinden 800 lirasını alarak bahçe aralarından kaçtı. Cemal Dede’nin imdat çığlıklarıyla kapısını kıran mahalleli, içeriye girdiklerinde Ceylan’ı kanlar içerisinde buldu. Ambulansa haber veren mahalleli, polisi de arayarak durumu bildirdi. Ceylan, hastaneye götürülerek, tedavi edildi.img_5695---kopya.jpg

İKİ KARDEŞ TUTUKLANDI

Gasp sonrası harekete geçen Nazilli polisi, abi-kardeş iki çocuğu yakaladı. Yaşı 12 olan A.E.’nin olayla ilgisi olmadığı tespit edildi. Hakim karşısına çıkartılan İ.K. ve İ.K. suçlarını itiraf etti. İki kardeş tutuklanarak İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevine gönderildi.

MUHTAR OLAYI ANLATTI

Mahalle Muhtarı Hüseyin Uludağ, eski meslektaşının uğradığı saldırı karşısında üzüntüsünü dile getirdi. Olayı vicdansızlık olarak nitelendiren Uludağ, “Çocuklar Cemal Amca’nın torununun torunu yaşında, bun nasıl bir zihniyettir. Adam korkudan kapısını saç yaptırttı. Pencerelerine demir parmaklık taktırdı. Olay günü ben çocukları fark ettim. Eve gittim. Kapıyı açmasını söyledim. O sırada saldırmışlar. Bizde kapıyı kırdık, içeriye girdik fakat çocuklar kaçmış” dedi.

img_5708---kopya.jpg

ÇOCUKLARI GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEMİŞ

Olayın şokunu üzerinden atlatamayan asırlık dede, başından geçen badireyi gözleri dolarak anlattı. Kafasındaki ve vücudundaki yaraları gösteren Cemal Ceylan, evlatlarının Nazilli’de yaşadığını olayın ardından dahi hiç yanlarını gelmediğini söyledi. Korku içerisinde ölümü beklediğini dile getiren yaşlı adam, canının tehlikede olduğunu belirtti. Ceylan, “Bu çocuklar benim maaş çektiğimi öğrenmişler.İki delikanlı karşıma çıktı, onlarla çeşitli zamanlarda müdafa yaptım. Daha sonralarda evimin kapısındaki camı elmasla gündüzden kesmişler. Geceleri de kestikleri yerden kapını damağını açmışlar. Evime kaç defa girdiler. Beni öldüreceklerdi. Kendimi zar zor müdafa ettim “diye konuştu.

“HALSİZ DÜŞTÜM”

Olay gününü anlatan eski muhtar Cemal Dede, “Komşularım zile bastı, pencereye çıktım işaret yapıyorlar. Bende kapıyı açmak için dışarıya çıktım. Tam o esnada üç çocuk duvarın arkasına saklanmış.  Bu sırada kafama kürek ve fırçayla saldırdılar. Yaşlı adamımım yere düştüm. Üstüme çıktılar bir tanesini dirseğimle vurdum, bu esnada diğer çocuk cebimden cüzdanımı aldı ve kaçtı. Halsiz düştüm. Komşularım içeriye girdi fakat çocuklar kaçmıştı”.

 

Yaşlı adam 96 yılda ilk kez böyle bir şey yaşadığını sözlerine eklerken, Ceylan’ın Nazilli’de yaşayan iki kızının duyarsızlığı şaşkınlık yarattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.