Abdurrahman Öz: "Nazilli’ye kurulacak üniversite tarım ağırlıklı olmalı”

Abdurrahman Öz: "Nazilli’ye kurulacak üniversite tarım ağırlıklı olmalı”

Referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Aydın milletvekili Abdurrahman Öz, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi’ni ziyaret etti.

Öz ziyarette ilçede kurulacak olan üniversitenin niteliğinin ne olacağı konusunda değerlendirmelerde bulunurken, Nazillilerden konuyu tartışmasını istedi. 

Emekliler Derneği ziyaretinde Öz’e, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış ve partililer eşlik etti. TÜED Nazilli Şubesi’nin TOKİ’nin ilçeye gelmesinde büyük katkılarının olduğunu ifade eden Öz, “Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. TOKİ’nin ilçeye gelme sürecini titizlikle takip etti” dedi.

“Kamuoyu üniversitenin niteliği ne olacak tartışmalı”

Emekliler Derneği ziyaretinde, Nazilli’de kurulması kararlaştırılan üniversite hakkında da açıklamalarda bulunan Öz, “Nazilli’de kurulacak olan üniversitenin niteliği ne olmalı, hangi alanda öne çıkmalı ilçe kamuoyu bunu konuşsun. Madem bir üniversite kurulacak bu durumda yapılacak iş işe yarasın. Bizim bölgemiz tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bir bölge. İnsanımız artık eskisi gibi tarım ve hayvancılık yapmıyor. Daha bilimsel çalışmalar yapıyor. Nazilli kamuoyunun kurulacak olan üniversitenin niteliğinin ne olacağını tartışmasını istiyorum. Şahsi görüşüm sorulacak olursa tarıma dayalı bir üniversite kurulmasını önemsiyorum. Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarıma dayalı bir üniversite kurulabilir. Böyle bir üniversite olması bölge insanımıza daha faydalı olur. Basınımızın da aracılığıyla Nazilli kamuoyunun bunu tartışmasını istiyorum. Buna göre biz siyasetçiler AK Parti milletvekili olarak YÖK’e, hükümete bu talebi ileteyim. Üniversite konusunda basınımızın büyük desteği lazım. İnşallah bu süreci de takip edip, olumlu sonuçlandıracağız. Otoban konusuna gelirsek eğer, bir oda başkanımızın otobanın Nazilli çıkışı yoktur gibi bir açıklaması oldu. Bu açıklama bizi üzdü. Nihayetinde o da Nazilli’ye daha iyi hizmet etmek için eksik bilgisinden dolayı öyle bir açıklama yaptı. Otobanın Nazilli çıkışı Pamuk Araştırma’nın alt kısmından geçecek. Çıkışın oradan olması Nazilli’de, Bozdoğan’da yolun kalitesini arttıracaktır” diye konuştu.

HABER: ENGİN KOCAMAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.