ABGC Başkanı Cem Ulucan oldu

ABGC Başkanı Cem Ulucan oldu

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Mehmet Aydın başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Aydın’dan boşalan başkanlığı ise kongre sürecine kadar ABGC Başkan Yardımcısı Cem Ulucan’ın yürüteceği belirtildi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, işlerinin yoğunluğu nedeniyle başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Yönetimin kendi içerisinde değerlendirmesi sonucu kongre sürecine kadar başkanlığı ABGC Başkan Yardımcısı Cem Ulucan’ın yürütüleceği bildirildi. ABGC Başkanı Mehmet Aydın, kendi isteği ile görevinden ayrıldığını belirterek, “Aydın’da 13 Kasım 2013’de tarihinde bir grup meslektaşımızla beraber kurduğumuz ve kurucu başkanlığını üstlendiğim Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından işlerimin yoğunluğu nedeniyle istifa etme kararı aldım. Bu kararımı cemiyetimizin bağlı olduğu Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğlulları, Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ilettim. Kendi isteğimle, işlerim yoğunluğu nedeniyle verimli olamayacağım düşüncesiyle başkanlıktan istifa ettim” dedi.

“GAZETECİLİK MESLEĞİ İÇİN ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Kongre sürecine kadar başkanlığı Cem Ulucan’ın yürüteceğini söyleyen Aydın, “Kongremize 1 buçuk yıl var, tekrar kongre yapmaktansa yönetimimiz kendi içinde yaptığı değerlendirmede benim istifamla boşalan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını Cem Ulucan’ı seçtiler. Ben yine yönetimde görev alamaya devam edeceğim. Ege Gazeteciler Federasyonunda Genel sekreterliği görevim ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim Kurulu üyeliği devam ediyor. Aydın’da gazetecilik mesleğine ve gazeteci arkadaşlarımıza meslektaşlarımıza sunmam gereken katkı varsa ben üzerime düşeni bu meslek için yapmaya devam edeceğim. Ben bugüne kadar geçen süreçte cemiyetimizin kuruluşundan bu yana tüm arkadaşlarımızın hakkını helal etmesini istiyorum” diye konuştu. 

Mehmet Aydın’dan boşalan başkanlığa getirilen Cem Ulucan, “Bu cemiyetin kuruluş aşamasında kurucu üyelerden biriydim. Başkan yardımcılığı görevimi yürütüyordum. Yaşanan sürecin sonunda yönetimdeki arkadaşlarımız Mehmet Aydın’dan boşalan yönetime beni seçtiler. Kongreye kadar bu görevi ben yürüteceğim. Bugüne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık, bundan sonra da inşallah güzel şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.