Acarlar’ın yükünü çeken yol, tehlike saçıyor

Acarlar’ın yükünü çeken yol, tehlike saçıyor

İncirliova’nın Acarlar ve Osmanbükü Mahallesi’ne giden ve darlığı nedeniyle iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı yol, tehlikeyi beraberinde getiriyor.

 Özellikle Acarlar Adnan Menderes Toptancı Hali’ne mal getirip götüren kamyon ve TIR’ların çok sık kullandığı yolda, başka bir aracın da karşıdan veya arkadan gelmesi, zaman zaman ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden oluyor.

Efeler Kardeşköy Mahallesi Kazakkahve mevkiinden İncirliova Acarlar Mahallesi’ndeki Toptancı Hali’ne giden kamyon ve TIR’lar; bu yolu kullanarak meyve ve sebze taşıyor. Ege Bölgesi’nin en büyük sebze ve meyve hali olan Acarlar Adnan Menderes Toptancı Hali, yolun yoğun şekilde kullanılmasına sebep oluyor. Aydın’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasından önce var olan Aydın İl Genel Meclis üyeleri, Aydın İl Özel İdaresi’ne dar olan yolun genişletilmesi için defalarca önerge sunmuştu. Ancak her defasında gündeme gelen konuya çözüm bulunamamıştı.

“ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ”

İncirliova Acarlar Mahallesi Muhtarı Metin Demir, yolda sürekli yaralanmalı ve ölümlü trafik kazaları meydana geldiğini belirterek, “Zamanında Aydın İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımız Aydın İl Özel İdaresi’ne yolun genişletilmesi için defalarca önerge sundu. Ege Bölgesi’nin en büyük sebze ve meyve hali olan Acarlar Mahallesi’ndeki toptancı haline birçok şehirden kamyonlarla ve tırlarla sebze, meyve sevkiyatı yapan komisyoncularımız geliyor. Yolu kullanan kamyon, arkasından ve karşı taraftan gelen aracın yoldan çıkarak kaza yapmasına bile neden oluyor. Yolda ölümlü kazaların yaşanmaması için kısa zamanda yolun genişletilmesi çalışmalarına başlatılmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.