Acıbadem’den Marsa Çalışanlarına Stres Eğitimi

Acıbadem’den Marsa Çalışanlarına Stres Eğitimi

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından hastanenin konferans salonunda Marsa Yağ Fabrikası çalışanlarına yönelik ‘Stres Yönetimi Semineri’ düzenlendi.Acıbadem Adana Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Göksu T...

Acıbadem Adana Hastanesi tarafından hastanenin konferans salonunda Marsa Yağ Fabrikası çalışanlarına yönelik ‘Stres Yönetimi Semineri’ düzenlendi.

Acıbadem Adana Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç’ın konuşmacı olduğu seminerde stres yöntemi hakkında Marsa çalışanlarına çeşitli tüyolar verildi. Günümüzde hemen herkesin yoğun bir tempoyla stres altında yaşamak durumunda olduğunu belirten Psikolog Telmaç, “Günümüz şartlarında stresten kaçma şansımız pek yok, onun için eğer stresten kaçamıyorsak onu pozitif bir güce çevirmek için çabalamalıyız” dedi.

"YAŞAM ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEYİN"

Konuşmasında kronik strese ve bundan korunmanın önemine de değinen Psikolog Telmaç, “Stresin kişide kronik hale gelmiş olması tehlikelidir. Çünkü o zaman kişi her an stres ile baş etmek için bir mücadele içerisinde olacak ve sonuçta bundan yorulacaktır” diyerek kişinin yaşam önceliklerini belirlemesinin gereğine dikkat çekti.

Bireyin yaşam önceliklerini belirlemesi halinde hayatında stres oluşturan şeylerden de uzaklaşma şansını yakalayacağını ve stresi yönetebileceğini anlatan Psikolog Göksu Telmaç, bunun için kişinin stres verici olay ve durumlarda yüklenen anlamları fark etmesi gerektiğini belirtti.

Seminer, Psikolog Göksu Telmaç’ın konuşmasını tamamlamasının ardından salonda bulunan Marsa çalışanlarından gelen soruların tartışılıp yanıtlanması ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.