Adak "Coşku içinde kutlamak istiyoruz"

Adak "Coşku içinde kutlamak istiyoruz"

Nazilli Alevi kültür Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği Hıdrellez şenliklerinin bu yıl ki kutlamaları için hazırlıklar başladı.

Hızır ile İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu, Hızır günlerin başlangıcı baharı müjdecisi, yazın habercisi aydınlığın bereketin sembolü olan Hıdırellez şenlikleri 8 Mayıs Pazar günü Pınarbaşı Mahallesi’ndeki mesire alanında kutlanacak.

Bu yıl kutlanacak olan Hıdrellez  için harekete geçen dernek yönetimi yerel sanatçıyla anlaşarak şenliklere davet etti.

Pazar günü kutlanacak olan şenliklerde Aliaba Çağlı ve öğrencileri,Fuat Becet ve grubu,Gürbüz Mardan ve grubu,Sedat Çelik,Ayhan Çelik,Sevgi ve Ali Tur ile Alevi kültür derneği Cemevi öğrencilerinin sunumları  güne damgasını vuracak.

Hıdrellez şenliklerine tüm canların davetli olduğunu açıklayan Nazilli Alevi Kültür dernek başkanı Veysel Adak;” Büyük bir titizlikle hazırladığımız  Hıdrellez, şenliklerinde Canlarımızla bir araya gelerek coşku içinde kutlamak istiyoruz.Bayram havasında geçecek bu günde yöresel lavaş ekmeklerimiz ile  yiyeceklerimizi ile davetlilerimizin beğenisine sunacağız”dedi.

Hıdırellez her yıl beş Mayısın altı Mayısa bağladığı gece ve gün dilekler dilenerek  şenliklerle kutlanır. Hıdırellez   simgesel olarak Hızır ve İlyasın buluştuklarına inanılır.

Hızır ile İlyas  buluşması, karaların ve suların gücünün bir araya gelerek insanlar için bir bolluk pınarı olduğuna inanılır. Yılda bir defa olan bu buluşma temiz yürekle ona inananlara mutluluk ve esenlik getirdiğine inanılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.