ADD Nazilli Şubesi'nden halk buluşmasına çağrı

ADD Nazilli Şubesi'nden halk buluşmasına çağrı

Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi, Ankara Tandoğan meydanında gerçekleştirilecek olan “Cumhuriyetimiz ve Parlamenter sistem için halk buluşmasına” çağrı maksatlı bir basın açıklaması düzenlendi.

ADD Nazilli Şubesi dernek binası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına ADD Nazilli şube başkanı Umur Tarakçı, başkan yardımcısı Nimet Akçan, dernek saymanı Veysel Özmen, açıklamayı okuyan emekli astsubay ADD üyesi Hasan Güner, Eğitim-İş Nazilli şube başkanı Servet Küpeli ve yönetim kurulu, Eğit-Der üyeleri, ADD üyeleri ve basın mensupları katıldı.  
“ EMPERYALİZMİN BÖLGEDEKİ BÜYÜK HEDEFİ TÜRKİYE’DİR”
Basın açıklamasına dernek adına emekli astsubay ADD üyesi Hasan Güner, Cumhuriyet devrimi ile ülkemiz; yeni, çağdaş, demokratik bir geleceğe adım attığını ifade etti. Yapılan açıklamada, “Cumhuriyetle; insanı "kul" sayan cemaatler ve etnik tabana-milliyetlere ayrılmış. Toplumsal yapı yıkıldı. Yine Cumhuriyetle "siyasi egemenlik anlayışı "kökünden değişti; egemenliğin kaynağı ilahi olmaktan çıktı, "kayıtsız şartsız "millete devredildi. İslam dünyasının tek " laik "ülkesi olan Türkiye, demokratik yapıyı bu özellikleri sayesinde kazandı. Tek kişi veya grubun diktasını önlemek maksadıyla, cumhuriyet rejimi; güçler ayrılığı ilkesi temelinde parlamenter sisteme dayandı. İktidar; yasama, yürütme ve yargı gücü arasında paylaştırıldı. Bugün ülkemizin bütünlüğü, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz tehdit altındadır. Ne acıdır ki tehdidin başlıca sorumlusu da siyasi iktidardır. Suriye’de Rakka tuzağına düşmek ve savaşa katılmak ülkeyi böler. Çünkü bu tuzağa ülkemizi çekmek isteyen emperyalizmin bölgedeki büyük hedefi Türkiye’dir. Başkanlık hevesi ve anayasa tuzağı, toplumsal gerilimi artırır, diktatörlüğü getirir.” 
“TEK SES”
Muhalif basına yönelik baskılarla, basında, “TEK SES” istenmektedir dene açıklamada, “Bizler aşağıda imzası olan kuruluşlar, Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüklerimize sahip çıkmak, Ülkemizin bütünlüğünü savunmak, Tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşmak, başkanlık teklifinin meclise gelmemesini sağlamak için, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, emek kuruluşlarını, oda ve meslek örgütlerini birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” diyerek çağrıda bulunan açıklamanın sonunda, “ Gelin; Cumhuriyet sayesinde hala var olan demokratik haklarımızı kullanalım, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için mücadele edelim. Bu amaçla; halkımızı ve örgütleri 04 Aralık 2016 pazar günü saat 12.00’de Ankara Tandoğan meydanında, “Cumhuriyetimiz ve parlamenter sistem için halk buluşmasına” çağırıyoruz dityerek açıklama sona erdi.

HABER:ENGİN KOCAMAN

1-024.jpg

2-024.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.